"Kelebekler" 30 Mart'ta vizyona girecek

"Kelebekler" 30 Mart'ta vizyona girecek

Sundance Film Festivali'nin Dünya Sineması bölümünde Jüri Büyük Ödülü'nü kazanan, Tolga Karaçelik'in yazıp yönettiği "Kelebekler", babalarının kendilerini çağırmasıyla otuz yıl sonra köylerinde bir araya gelen üç kardeşin hikayesini ele alıyor

İSTANBUL (AA) - Tolga Karaçelik'in yazıp yönettiği "Kelebekler" adlı film 30 Mart'ta sinemaseverlerle buluşacak.

2018 Sundance Film Festivali'nin "Dünya Sineması Dramatik Film" kategorisinde "Jüri Büyük Ödülü"nü kazanan filmin basın gösterimi Kanyon AVM'de yapıldı.

Gösterim sonrası AA muhabirine filme ilişkin açıklamada bulunan yönetmen Karaçelik, filmin senaryosunu amcasının vefatının ardından 2012 yılında yazmaya başladığını söyledi.

Karaçelik, filmin çekimlerinin ağustos ayında tamamlandığını belirterek, "Kurgu aşaması gibi her şeyi ocak ayında bitti. Sundance Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı. Orada bir ödüle layık görüldü." dedi.

Filmin amacına değinen Karaçelik, şöyle devam etti:

"Biz bu filmi insanlara iyi gelsin diye yaptık. Keyifle izlesinler ve filmden çıktıktan sonra yüzlerinde tebessüm olsun diye çektik. Seyirciler bu filmi izledikten sonra biraz hafiflemiş hissedecekler kendilerini. Çünkü dertlerinden biraz olsun arınsınlar istedik bu filmi yaparken. Umarım film seyirci tarafından bizim istediğimiz gibi algılanır."

Karaçelik, filmde dram ve komedinin bir arada yer aldığına da işaret ederek, şu ana kadar en zorlandığı filmin "Kelebekler" olduğunu sözlerine ekledi.

Oyuncu Bartu Küçükçağlayan da filmde "Aktör Kenan" karakterini canlandırdığını söyleyerek, filmi çok beğendiğini dile getirdi.

Çekimleri Çanakkale'de gerçekleştilen filmde "Öğretmen Suzan" rolünü oynayan Tuğçe Altuğ ise filmin çekimlerinden önce prova sürecinin yoğun geçtiğini anlatarak, "Filmdeki 3 kardeş olarak 1,5 ay provalar yaptık. O bize çok iyi geldi. Onun dışında sette çok eğlendik." diye konuştu.


- Film hakkında

Serkan Keskin, Hakan Karsak, Ezgi Mola ve Ercan Kesal'ın da rol aldığı filmin müzikleri Ahmet Kenan Bilgiç'in imzasını taşıyor.

Filmin konusu ise özetle şöyle:

"30 yıl ayrı kaldıktan sonra, babaları 3 çocuğunu Hasanlar köyündeki evlerine geri çağırır. Nedenini bilmezler. En büyükleri Cemal, onları alır ve bu garip köye doğru yola çıkarlar. Yıllardır bir araya gelmeyen ve birbirini çok az tanıyan üç kardeş Hasanlar'a vardıklarında babalarının öldüğünü öğrenirler ve babaları, vasiyetinde köyün acayipliklerinden biri olan kelebeklerin gelişinde gömülmeyi istemiştir. Köyde geçirdikleri zaman süresinde yaşadıkları enteresan olaylar esnasında hem birbirlerinin hem kendilerinin hem de babalarının kim olduğunu anlamaya çalışırlar."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :