KEİ 34. Bakanlar Konseyi Toplantısı

KEİ 34. Bakanlar Konseyi Toplantısı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: -"KEİ Avrupa ve Asya arasında köprüler kurması açısından önemli bir örgüt"

SOÇİ (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (KEİ), Avrupa ve Asya arasında köprüler kurması açısından önemli bir örgüt olduğunu söyledi.

Rusya'nın Soçi şehrinde düzenlenen KEİ 34. Bakanlar Konseyi Toplantısı'na katılan Çavuşoğlu, gelecek yıl KEİ'nin 25. yılını kutlayacağını belirtti.

Örgütün 1990'ların başlarındaki zorluklara karşı bölgenin bir yanıtı olarak ortaya çıktığını dile getiren Çavuşoğlu, "Bugün dünya aynı değil. Küresel ve bölgesel sorunlar farklı. Aynı zamanda kullanmak için farklı araçlar ve opsiyonlara sahibiz. Bu örgüt daha fazla sonuç odaklı işbirliğine yoğunlaşmalı. Bu, yalnızca kapsamlı bir reform süreciyle başarılabilir." diye konuştu.

Çavuşoğlu, bu kapsamda, KEİ Sekreteryası tarafından yapılan reform önerilerini tam destek verdiklerini kaydederek, bu reform paketinin mümkün olduğunca kısa sürede tamamlanması gerektiğini söyledi.

"Sekreteryanın, yeterli ekonomik ve insani kaynaklarla güçlendirilmesine ihtiyacı olduğuna inanıyoruz." diyen Çavuşoğlu, bu adımların atılması halinde KEİ'nin daha dinamik ve güçlü hale gelebileceğini ifade etti.

Çavuşoğlu, "KEİ Avrupa ve Asya arasında köprüler kurması açısından önemli bir örgüt. Özellikle ulaşım projeleri ülkeleri birleştiriyor." dedi.

İşbirliği içerisindeki çalışma gruplarının önemine değinen Çavuşoğlu, Türkiye'nin birçok çalışma grubuyla koordinasyon haline olduğunu kaydetti.

Lavrov da açılış konuşmasında yaptığı açıklamada KEİ'nin bölgedeki ekonomik ve ticari işbirliğini geliştirmek ve ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağladığını ifade etti.

KEİ Genel Sekreteri Viktor Tvircun, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısı nedeniyle Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Türk halkına başsağlığı diledi. Toplantıların ardından bakanlar ortak fotoğraf çekimine katıldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Lavrov toplantının yapıldığı binadan ortak fotoğraf çekilen alana kadar sohbet ederek yürüdü.

KEİ Dönem Başkanlığını yürüten olan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantıda, KEİ gündeminde yer alan bölgesel ekonomik işbirliği konuları ele alındı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :