KEFEK'ten Güney Amerika çıkarması

KEFEK'ten Güney Amerika çıkarması

TBMM Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK), Panama'da gerçekleştirilecek "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin İş Dünyası: Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini Geliştirmek" adlı Üçüncü Küresel Forumuna katılacak ve Kolombiya'ya çalışma ziyaretinde b

TBMM (AA) - KADİR KARAKUŞ - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Cinsiyet eşitliği konusunda kadınlar ve erkekleri, adalet fikrine davet ediyoruz. Kadına ait sorunların çözülebilmesi için her alanda kadının olması gerekiyor. Kadın içeriden bakarsa, kendisi bizzat o noktada aktör olursa sorunlarını çözebiliriz." dedi.

KEFEK, 21-23 Kasım tarihlerinde "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin İş Dünyası: Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini Geliştirmek" adlı Üçüncü Küresel Forumuna katılmak üzere Panama'ya ve 23-27 Kasım tarihlerinde çalışma ziyareti için Kolombiya'ya çalışma ziyaretinde bulunacak.

KEFEK Başanı Katırcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç kişilik heyetle katılacakları Panama'daki toplantıyı önemsediklerini belirterek, kadının karar alma mekanizmalarında, siyasette, sosyal ve kültürel hayatta ve ekonomide olması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Kendi işini kuran girişimci kadınları desteklediklerini, kadınların iş hayatında aktör olmasını, büyük firmalarda CEO konumuna gelmelerini, holdinglerin, büyük grupların içinde söz hakkına sahip olmalarını istediklerini ifade eden Katırcıoğlu, Panama'daki forumun bu amaçlar doğrultusunda çalışacağını belirtti.

Panama'daki forumda, kadın erkek fırsat eşitliğinin sağlanması noktasında kamu ve özel sektör tarafından hayata geçirilen uygulamaların paylaşılması için iş dünyası liderlerini, hükümetleri, akademi dünyasını, işçi derneklerini ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya geleceğini anlatan Katırcıoğlu, forumda ayrıca TBMM KEFEK'in hayata geçirmeyi planladığı "Kadın Erkek Fırsat Eşiltiği Komisyonları Arası Network Ağı" projesinin de temellerinin atılabilmesi için görüşmeler yapacaklarını kaydetti.

Katırcıoğlu, Güney Amerika'daki özel sektör temsilcilerinin de yoğun katılım sağlayacağına inandığı forumda, kadın erkek fırsat eşiliği uygulamalarının ve politikalarının uygulanmasını teşvik amaçlı, işyerinde ve sektörde tavsiyeler ve stratejiler geliştirmek amaçlı olan "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Mührü" sisteminin de tanıtımının yapılacağını belirtti.

Panama'daki çalışmaların ardından 23-27 Kasım 2016 tarihlerinde Kolombiya'ya çalışma ziyaretinde bulunacaklarına işaret eden Katırcıoğlu, bu ülkede de Kolombiya Senatosu Kadın Erkek Eşitliği Yasal Komisyonu Başkanı Arleth Casado ve Kolombiya Cumhurbaşkanlığı Kadın Erkek Eşitliği Danışmanı Martha Ordonez Vera ile görüşeceklerini anlattı.

AK Partili Katırcıoğlu, görüşmelerde "çatışma çözümünde kadının rolü", "KEFEK Komisyonları Arası Network Ağı" ve ülkelerin kadın erkek fırsat eşitliğini sağlama yönünde attıkları adımların ele alınacağını söyledi.

Kolombiya ve Panama'daki görüşmelerde muhataplarına Türkiye'de kadın istihdamının artırılmasına yönelik yapılan çalışmaları da anlatacaklarını dile getiren Katırcıoğlu, Türkiye'de son 10 yılda kadın girişimci sayısının yüzde 78 oranında artarak 89 bine ulaştığını belirtti. Türk kadınlarının iş dünyasındaki liderliğinin de ciddi oranda arttığını vurgulayan Katırcıoğlu, 2003 yılında 114 bin olan kadın yönetici sayısının 2016 yılı baz alındığında yüzde 82'lik bir artış kaydettiğini ifade etti.

Kadın istihdamına yönelik AK Parti hükümetleri döneminde yapılanları anlatan Katırcıoğlu, "Sivil toplum kuruluşlarımız, çoğulcu bir yaklaşımla kadın merkezli duyarlılıklar geliştirmekte ve bunları tüm topluma yaymaktadır. Cinsiyet eşitliği konusunda kadınlar ve erkekleri, adalet fikrine davet ediyoruz. Kadına ait sorunların çözülebilmesi için her alanda kadının olması gerekiyor. Kadın içeriden bakarsa, kendisi bizzat o noktada aktör olursa sorunlarını çözebiliriz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :