Kazakistan EXPO 2017 kompleksleri inşasına mayısta başlanacak

Kazakistan EXPO 2017 kompleksleri inşasına mayısta başlanacak

ASTANA (AA) - Kazakistan EXPO 2017 komplekslerinin inşasına mayıs ayında başlanacak.Kazakistan, FIFA Dünya Kupası ve olimpiyat oyunlarından sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki oluşturan üçüncü en...

ASTANA (AA) - Kazakistan EXPO 2017 komplekslerinin inşasına mayıs ayında başlanacak.

Kazakistan, FIFA Dünya Kupası ve olimpiyat oyunlarından sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki oluşturan üçüncü en büyük organizasyon olan EXPO 2017'ye hazırlanıyor. Nisan ayı içerisinde Uluslararası Sergiler Bürosu (BİE) logosu ve bayrağını teslim alması beklenen Kazakistan'ın başkenti Astana'da EXPO 2017 komplekslerinin inşaatlarına ise gelecek ay başlanacak.  

Oteller, iş ve eğlence merkezleri ile fuar komplekslerinin inşa edileceği EXPO 2017, küçük ve orta boy işletmeler için fırsatlar oluşturacak. Astana EXPO 2017 Ulusal Şirketi, mayıs ayında başlanacak inşaatlarda 20 bin kişiye istihdam sağlanacağını duyurdu. 

İnşaatlarda ABD, Almanya, Kore ve Japonya’da benzeri fuarların düzenlenmesinden tecrübesi bulunan yabancı uzmanlardan destek alınacak. Ayrıca alternatif enerji kaynakları ve ileri teknolojilerde uzman personel de istihdam edilecek.

 

- 370 milyon dolar maliyete sahip ''Yeşil Semt'' kurulacak

 

Kazakistan'da varlık fonu Samruk-Kazyna aracılığıyla EXPO 2017 için geçen yıl başında açılan uluslararası yarışmayı İngiliz kentsel tasarım şirketi AEDAS ve Avustralyalı AECOM şirketi ile Kazak şirketi BI Group'un sunduğu ''Yeşil Semt'' projesi kazanmıştı.

2014-2016 dönemi için projelendirilen ve maliyeti 370 milyon dolar olarak öngörülen Yeşil Semt'de ilk tesislerin 2015 yılında işletime açılması planlanıyor. 20 hektarlık alanda kurulacak çevre dostu Yeşil Semt'te iş merkezi, konutlar, park ve kültürel tesisler bulunacak. 

Astana EXPO 2017 Ulusal Şirketi açıklamasına göre küre şeklinde kurulacak olan Yeşil Semt ile diğer fuar kaynaklı inşaat çalışmalarının en az yüzde 30'unu uluslararası şirketler üstlenecek.

Expo 2017 için ulaşım altyapısını da büyük ölçüde modernize etmesi beklenen Kazakistan'ın başkenti Astana'da havaalanında yeni bir terminal inşa edilmesi de bekleniyor. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı