“Kazakistan, en çok yolsuzluk yapılan ülkeler kategorisinden çıktı”

“Kazakistan, en çok yolsuzluk yapılan ülkeler kategorisinden çıktı”

Kazakistan Devlet Hizmeti ve Yolsuzlukla Mücadele Ajansı Başkanı Şpekbayev: - "Uluslararası Şeffaflık Derneğinin sıralamasına göre, Kazakistan, 31 puan aldı ve en çok yolsuzluk yapılan ülkeler kategorisinden çıktı"

ASTANA (AA) - Kazakistan Devlet Hizmeti ve Yolsuzlukla Mücadele Ajansı Başkanı Alik Şpekbayev, Kazakistan’ın en çok yolsuzluk yapılan ülkeler kategorisinden çıktığını söyledi.

Kazinform haber ajansının haberine göre, Şpekbayev, Ulusal Girişimciler Odasının desteğiyle düzenlenen 2. Yolsuzlukla Mücadele Forumu'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in halka seslenişinde belirttiği üzere girişimcilik kanunlarının, devletin izin ve denetim fonksiyonlarının iyileştirildiğini, iş yapma düzeninin basitleştirildiğini belirtti.

İlk kez girişimcilik kanunun kabul edildiğine ve Girişimci Haklarını Koruma Enstitüsünün kurulduğuna dikkati çeken Şpekbayev, “Ancak iş dünyasını etkin koruma ve destekleme sisteminin kurulması için karşılıklı iş birliği lazım. Bu yönde devlet ile iş dünyasını bağlayan Ulusal Girişimciler Odası anahtar rolü oynuyor.” diye konuştu.

Şpekbayev, “800’den fazla yolsuzluk riski tespit edildi. Bunların giderilmesiyle ilgili devlet kurumlarına öneriler sunuldu ve önemli bir kısmı yerine getirildi. Uluslararası Şeffaflık Derneğinin bir hafta önce yayımladığı yolsuzluğu algılama endeksinin sonuçları etkin çalışmaların kanıtıdır. Bu sıralamaya göre, Kazakistan, 31 puan aldı ve en çok yolsuzluk yapılan ülkeler kategorisinden çıktı.” dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :