Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev:

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev:

"(Aktöbe'deki saldırı) Bu terör olayını düzenleyenler, her ne pahasına olursa olsun ülkemizi çatışmaların ve şaha kalkmış terörizmin içine sokmak istiyor"

ASTANA (AA) - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Aktöbe kentinde 5 Haziran'da düzenlenen silahlı saldırı hakkında, "Bu terör olayını düzenleyenler ne pahasına olursa olsun ülkemizi çatışmaların ve şaha kalkmış terörizmin içine sokmak istiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Nazarbayev Üniversitesinde düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, dünyada etnik, din ve sosyal sorunlar nedeniyle yılda 30’dan fazla askeri çatışmanın yaşandığını belirtti.

Geçen hafta ülkesinin büyük çaplı terör saldırısına maruz kaldığını hatırlatan Nazarbayev, "Bu terör olayını düzenleyenler her ne pahasına olursa olsun ülkemizi çatışmaların ve şaha kalkmış terörizmin içine sokmak istiyor. Genç polis ve askerlerin kahramanlığı, gençlerimiz için bir örnektir. Onlar, teröristleri durdurdu, ülkemize barış ve istikrarı getirdi. Barış, istikrar ve güvenlik Kazakistan'ın bağımsızlığının en önemli değerleridir. Bunlar olmadan milletimizin geleceği yoktur." ifadelerini kullandı.

Aktöbe kentinde 5 Haziran'da bir askeri birim ile iki silah dükkanına düzenlenen saldırılarda aralarında askerlerin de bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetmiş, 37 kişi yaralanmıştı.

İçişleri Bakanlığı, saldırganlara karşı düzenlenen operasyonlar sonucu 13 teröristin öldürüldüğünü, Ulusal Güvenlik Komitesi de 4 teröristin ölü ele geçirildiğini açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :