Kayseri'deki terör saldırısına tepkiler

Kayseri'deki terör saldırısına tepkiler

Kuveyt, Suudi Arabistan, Katar ve Mısır, saldırıyı kınadı

KUVEYT / KAHİRE (AA) - Kuveyt, Suudi Arabistan, Katar ve Mısır, Kayseri'deki terör saldırısını kınadı.

Kuveyt Emiri Sabah El-Ahmet El-Cabir Es-Sabah, saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telgraf göndererek, taziyelerini iletti.

Ülkesinin, siviller ve güvenlik güçlerini hedef alan, tüm dini, insani ve ahlaki değerlere aykırı bu hain saldırıyı kınadığını ifade eden Sabah, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd de yaptığı yazılı açıklamada, ülkesinin menfur terör olgusu karşısındaki tutumunun değişmez olduğunu belirterek, saldırıyı kınadı.

Uluslararası güvenlik, barış ve istikrar için tehdit unsuru olan terör örgütlerinin büyümesinin önüne geçmek için tüm dünyanın birlik olması gerektiğini vurgulayan Ebu Zeyd, saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerini iletti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Kayseri'de askerleri taşıyan otobüsü hedef alan terör saldırısının kabul edilemez olduğu belirtildi.

Saldırının şiddetle kınandığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın terörle mücadelede kardeş Türkiye Cumhuriyeti ve halkının yanında olduğu ifade edildi.

Terör saldırısında şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa temennisinde bulunuldu.

Katar resmi haber ajansı QNA'nın haberinde de Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Kayseri'deki saldırıda hayatını kaybedenler için taziye telgrafı gönderdiği belirtildi.

Katar Dışişleri Bakanlığından yayımlanan yazılı açıklamada da hiçbir semavi din ve insanlık değeriyle bağdaşmayan bu saldırının şiddetle kınandığı ifade edildi.

Açıklamada, Katar'ın, Türkiye'nin güvenliğini ve istikrarını sarsmayı amaçlayan bu saldırıya karşı Türkiye'nin alacağı tüm tedbirlere tam destek verdiği kaydedildi.

Katar'ın her şekliyle şiddet ve teröre karşı duruşunun sabit olduğu vurgulanan açıklamada ayrıca, Katar'ın Türk hükümetine, halkına ve şehitlerin yakınlarına en içten taziyelerini sunduğu bildirildi.

- El-Ezher Müessesesi de saldırıyı kınadı

Mısır'daki El-Ezher Müessesesinden yapılan yazılı açıklamada da terör saldırısı kınanarak, Türk halkı ve şehitlerin yakınlarına taziye, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunuldu.

Ezher, uluslararası toplumu insanlığı tehdit eden terörizm konusunda ciddi tavır almaya çağırdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :