Kayseri'de Müftü Evi Projesi'ne ödül

Kayseri'de Müftü Evi Projesi'ne ödül

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliğinin, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda,...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliğinin, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda, Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ile Müftü Evi Projesi ile de ödül aldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Müftü Evi'nde yapılan restorasyon çalışmalarının yüksek nitelikli olduğu belirtildi.

Melikgazi ilçesine bağlı Şehit Nazım Bey Mahallesi'nde bulunan tarihi yapı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan restorasyonla ayağa kaldırıldı. Restorasyon öncesi adeta virane durumunda bulunan tarihi yapı, restorasyon sonrası orijinal halini alarak Kayseri halkının hizmetine sunuldu.

Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bu çalışma, Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görüldü. Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nın jürisi, yapılan restorasyon çalışmasını kent kimliğini koruyan ve destekleyen farklı katmanları gün ışığına çıkarma çabası açısından önemli buldu ve teknik açıdan yüksek nitelikteki restorasyon uygulamalarına örnek gösterdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :