Kayseri'de bayrak hassasiyeti

Kayseri'de bayrak hassasiyeti

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk bayrağını amacı dışında kullanan ve bayrak üzerinde tahribat yapanlara karşı çalışma...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk bayrağını amacı dışında kullanan ve bayrak üzerinde tahribat yapanlara karşı çalışma başlatıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk bayrağının otobüslerde güneşlik, perde gibi amacı dışında kullanılmasına müdahale edilerek, kirli ve solmuş bayraklar nedeniyle araç sürücüleri ikaz edildi.

Bu kapsamda, Türk bayrağının aslına uygun kullanılması için otobüslere yönelik inceleme yapıldı. İncelemeler neticesinde güneşlik ve perde gibi amaçlarla kullanıldığı belirlenen bazı otobüslerden bayrakların kaldırılması istendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Ferhat Bingöl, özel halk otobüsleri ve belediye otobüslerinde, Türk bayrağının hangi günlerde asılacağı, bayrağın ebatları, temizliği gibi konuların ilgili yönetmeliklerde belirtildiğini hatırlattı.

Bazı otobüs şoförlerinin bayrağı aksesuar malzemesi yaptığını ifade eden Bingöl, şunları kaydetti:

"Bayrağımız bazı araçlarda güneşlik, perde gibi kullanmakta, kirli, solmuş bayraklar asılmakta ve standart dışı uygulamalar yapılmaktadır. Milli manevi duygularımızın yüksek olduğu bugünlerde belediyemiz ay yıldızlı bayrağımız konusunda her zaman olduğu gibi çok hassastır. Bayrak namustur, şereftir, olmazsa olmazımızdır. Belediyemizle birlikte resmi bayram günlerinde ve özel günlerde sürekli bayrak astırıyoruz. Rengi solmuş bayraklarımızı da yenileri ile değiştiriyoruz. Sürücülerimizin bayrağımızı amacı dışında kullanmamalarını istiyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :