Kayalıpark'taki duraklara gölgelik talebi

Kayalıpark'taki duraklara gölgelik talebi

Vatandaşlar, Kayalı Park’taki belediye otobüslerinin yolcu alıp indirdikleri duraklara gölgelik istiyor

Sıcaklıkların arttığı son günlerde, vatandaşlar; Mevlana Caddesi Valilik binasına yakın duraklarda gölgelik olmadığı için sığınacak gölge bularak otobüs bekliyor. Duraklara yakın yerlerde bekleyen vatandaşlar, ağaç arkalarında otobüs beklemekten şikâyetçi olduklarını söyledi.  Özellikle Şerafeddin Camii tarafında gün boyunca güneş olması ve bir tek gölgeliğin bulunmaması, otobüs bekleyenleri çileden çıkardı. Ağaçlar arkasında bir gölgeye saklanarak evlerine gitmek isteyen vatandaşlar, belediye yetkililerinden gölgelik yapılmasını istiyor. Şerafeddin Cami tarafından her gün otobüse bindiğini söyleyen 70 yaşındaki Mehmet Ali Korutürk, otobüs duraklarına gölgelik yapılmasını istedi. Ağaç gölgesinde otobüs beklerken bazı zamanlar otobüsü kaçırdığını ifade eden Korutürk, “Hafta içi her gün saat 15.00 çıvarlarında otobüs bekliyorum. Durakta gölgelik bulunmadığı için ağaçların arkasında otobüs bekliyorum. Durakta bekleyenler bunalınca da ağaçların gölgesine kaçıyor. Ancak vatandaş ağaçların gölgesine kaçınca, bu sefer de otobüsler kaçıyor! Büyükşehir Belediyesinden buraya durak yapılmasını istiyoruz” dedi.

VATANDAŞ SIKINTI YAŞIYOR

Kayalı Park tarafında ve karşısındaki yolda durak bulunmasına rağmen, gölgeliğin olmamasının yolcuları zorladığını ifade eden Rümeysa Köken, “Güneşli günlerde kafama güneş geçmeden otobüse binmiyorum” diyerek isyan etti. Köken, kaldırım çalışmaları bittikten sonra gölgeliğin yapılmadığını söyleyerek, “Daha önce burada birkaç adet gölgelik vardı. Kaldırım yenileme çalışmalarından sonra iki yıldır gölgelik yapılmadı. Yetkililer bu durumu görmelerine rağmen, hala gölgeliğin olmamasını anlamıyorum. Birçok yerde ‘Akıllı Durak’ uygulaması bile varken, bu kadar önemli ve yoğun kullanılan bu durakta gölgelik olmamasına anlam veremiyorum” dedi.

“KIŞINDA YAĞMURDA BEKLİYORUZ”

Yaklaşık 7 yıldır okula gitmek için aynı durakları kullandığını söyleyen, 18 yaşındaki öğrenci Mahsum Özkara, “Kış aylarında yağmurun altında otobüs bekliyoruz” dedi. Özkara, “Daha önce buruda gölgelikler vardı. Gölgeliğin yapılması gerektiğini,  kışın soğuk ve yağışlı, yazın da sıcak günlerinde bunu çok daha iyi anlıyoruz. Yaz günleri ağaçların altında otobüs bekliyoruz fakat kışın öyle bir şansımız yok. Belediye yetkililerinden bir önce bu duruma bir çözüm getirmelerini istiyoruz. Bu sıcak havalarda otobüs bekleyenlerin altına sığınabilecekleri bir sundurma/gölgelik yok. Bu yüzden de 40 dereceye varan sıcaklıklarda vatandaş otobüs beklemek zorunda kalıyor.” şeklinde konuştu.

3 DURAĞINDA GÖLGELİĞİ YOK!

Kayalı Park, ve karşısındaki Şerefeddin Cami’ye yakın otobüs duraklarında gölgeliğin bulunmamasıyla birlikte Hükümet Tramvay durağında da, durak olduğuna ait bir işaret bulunmaması vatandaşlar tarafından eleştirildi. Özellikle Konya’yı gezmeye gelen vatandaşların da, bu durumdan mağdur oldukları gözlendi. Otobüs duraklarında  ‘D’ harfinin olduğu bir tabelanın olmasından anlaşıldığını dile getiren vatandaşlar, tramvay durağında herhangi bir işaretin bulunmamasına şaşırdıklarını belirttiler. Şehrin Merkezinde yer alan ve otobüs, tramvay, dolmuş duraklarının bulunduğu noktada durak olduğuna ait bir işaret ve gölgelik olmasını isteyen vatandaşlar, yetkililerden acil çözüm beklediklerini bildirdiler. Servet R. Çolak- Memleket 

 

img_8633.jpg 

img_8637-002.jpg

img_8644.jpg

img_8628.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler