Katılım bankacılığının aktif büyüklüğü 150 milyar liraya dayandı

Katılım bankacılığının aktif büyüklüğü 150 milyar liraya dayandı

Al Baraka Türk Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hazıroğlu:- "Katılım bankacılığı son yıllarda klasik bankacılıkla mukayese edildiğinde büyüme trendi biraz daha yüksek seyrediyor. Bu sene de henüz netleşmemekle beraber yaklaşık yüzde 17 büyüme bekli

KÜTAHYA (AA) - MUHARREM CİN - Al Baraka Türk Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Temel Hazıroğlu, katılım bankacılığının son yıllarda klasik bankacılıkla mukayese edildiğinde büyüme trendinin daha yüksek olduğunu belirterek, "Bu sene de henüz netleşmemekle beraber yaklaşık yüzde 17 büyüme bekliyoruz." dedi.

Hazıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, katılım bankacılığının kökeninin aslında insanca ve halkça bir dünyanın inşasına dayandığını, bu anlamda sadece "faizsiz bancacılık" denilemeyeceğini söyledi.

Katılım bankacılığının katılım felsefesinden çıkan bir düşünce olduğunu belirten Hazıroğlu, bu sisteme vatandaşların sıcak baktığını dile getirdi.

Son yıllarda katılım bankalarının yüksek büyüme trendine girdiğine işaret eden Hazıroğlu, şöyle konuştu:

"Katılım bankacılığı son yıllarda klasik bankacılıkla mukayese edildiğinde büyüme trendi biraz daha yüksek seyrediyor. Bu sene de henüz netleşmemekle beraber yaklaşık yüzde 17 bir büyüme bekliyoruz. Sektördeki payımızın artacağını umuyoruz. Genelde bankacılıkta büyüme aktif büyüklük ve katılım fonları mevduat büyüklüğü olarak konuşuluyor. Katılım bankacılığının normal aktif büyüklüğünün bu yıl sonu itibarıyla 150 milyar liraya geleceğini tahmin ediyoruz."

- "Payımızı yüzde 15'lere çekmek istiyoruz"

Hazıroğlu, 2018 yılına da umutla baktıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"2018 yılı için projeksiyonlarımız, yüzde 20 büyüme üzerine. Muhtemelen gelecek yılın sonunda kamu katılım bankalarının gelmesiyle birlikte büyüme ivmesinin artacağını tahmin ediyoruz. Dolayısıyla 2018 sonunda 180 milyar civarında bir aktif bir büyüklüğe ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Ancak daha fazla yol almamız gereken yerler var. Kendimizi daha çok tanıtmamız ve kendimizi sisteme daha çok anlatmamız gerekiyor. Pastadaki payımız yüzde 5,5'leri henüz yeni geçti. 2023'te klasik bankacılık içindeki payımızı yüzde 15'lere çekmek istiyoruz."

Katılım bankacılığının aktif büyüklüğü 150 milyar liraya dayandı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :