Katar Milli Günü resepsiyonu

Katar Milli Günü resepsiyonu

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Şafi:- "(Katar'a uygulanan ambargo) Türkiye-Katar ilişkileri bu girişimlere karşı ortak durarak bir başarı kaydetmiştir"

ANKARA (AA) - Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al Şafi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle ilgili, "Türkiye-Katar ilişkileri bu girişimlere karşı ortak durarak bir başarı kaydetmiştir." dedi.

Katar'ın bağımsızlığının 139'uncu yıl dönümü dolayısıyla Katar'ın Ankara Büyükelçisi Şafi ev sahipliğinde bir otelde resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın yanı sıra çok sayıda diplomatik ve askeri misyon temsilcisi katıldı. Kurtlar Vadisi dizisiyle tanınan sanatçı Necati Şaşmaz da katılımcılar arasında yer aldı.

Şafi, resepsiyonda yaptığı konuşmada, bu yılın Katar açısından büyük meydan okumalar ve zorluklarla geçtiğini hatırlatarak, "İlerlememizi engellemek için önümüze engeller konuldu. Başarılarımızın önüne büyük setler koymaya çalıştılar ancak başarısız oldular. Bunların başında tabii ki ambargoyu koyan ülkeler geldi. Onlar hiç bir örf, adet ve komşuluk ilkelerine riayet etmeden bu tür eylemlere kalkıştılar." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ve Katar ilişkileri hakkında ise Şafi, "Türkiye-Katar ilişkileri bu girişimlere karşı ortak durarak bir başarı kaydetmiştir." diyerek, Türkiye'ye desteği dolayısıyla teşekkür etti ve bu birlikteliğin daha da devam etmesi temennisinde bulundu.

Resepsiyon, konuşmaların ardından konuklara yemek ikramıyla devam etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :