Kassam Tugayları komutanlarından Fukaha'nın öldürülmesi

Kassam Tugayları komutanlarından Fukaha'nın öldürülmesi

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı:- "Soruşturma, İsrail ile iş birliği yapanların Fukaha'nın öldürülmesinde doğrudan rol oynadığını ortaya çıkardı"

GAZZE (AA) - Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları komutanlarından Mazin Fukaha'nın öldürülmesinin, İsrail ile iş birliği yapanlarla doğrudan ilgili olduğunu belirtti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Gerçekleştirilen soruşturma, İsrail ile iş birliği yapanların, Fukaha'nın öldürülmesinde doğrudan rol oynadığını ortaya çıkardı." ifadesine yer verildi.

Güvenlik güçlerinin, İsrail ile iş birliği yapanlar meselesini ciddi şekilde araştırdığı aktarılan açıklamada, Filistin toplumunun, vicdanlarını, vatanlarını ve davalarını satanların avı haline gelmesine izin verilmeyeceği vurgulandı.

Bakanlığın dün bir hafta süreyle "pişmanlık kampanyası" başlattığına işaret edilen açıklamada bunun, Fukaha'nın öldürülmesi suçuna karışan kişilere teslim olmaları için sunulan bir fırsat olduğu belirtildi.

İsrail ile 2011'de imzalanan esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılan Kassam Tugayları komutanlarından Mazin Fukaha, 24 Mart'ta Gazze'nin güneyindeki Tel el-Heva bölgesinde kimliği belirlenemeyen kişilerce açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

İsrail'de yayın yapan Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, İsrail'in Fukaha suikastından sorumlu olmadığını savunarak, "Hamas iç suikastlarıyla biliniyor. Örgüt, öldüren kişiyi kendi içinde aramalıdır." demişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :