Kassam Tugayları komutanlarından Fukaha'nın öldürülmesi

Kassam Tugayları komutanlarından Fukaha'nın öldürülmesi

Mazin Fukaha'nın eşi Aside:- "Piknik dönüşü eşimi aracını park etmesi için bırakmıştım, ancak bir daha geri dönmedi. Ölüm haberini alınca şok oldum"

GAZZE (AA) - Gazze'de dün uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanlarından Mazin Fukaha'nın eşi Nahid Aside, Cuma günü ailece pikniğe gittiklerini belirterek, "Piknik dönüşü eşimi aracını park etmesi için bırakmıştım, ancak bir daha geri dönmedi. Ölüm haberini alınca şok oldum." dedi.

Aside, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün eşi ve çocuklarıyla pikniğe gittiklerini söyledi. Aside, "Mazin, çok güzel bir gün geçirdiğimizi söylemişti. Hatta eve dönmeyi istemiyorduk, ancak hava soğuduğu için mecburen döndük. Böyle bir günün sonunun felakete dönüşeceği hiç aklıma gelmezdi. İçimi biraz ferahlatan, eşimin ölümünden önce mutlu bir gün geçirmesi oldu." diye konuştu.

Gazze'nin güneyindeki Tel el-Heva bölgesindeki evinde taziyeleri kabul eden iki çocuk annesi Aside, "Piknik dönüşü eşimi aracını park etmesi için bırakmıştım, ancak bir daha geri dönmedi. Geciktiğinde endişelenmedim, komşularımızdan biriyle konuştuğunu zannettim. Ölüm haberini alınca şok oldum." ifadesini kullandı.

Aside, eşinin İsrail hapishanelerinde 10 yıl geçirdiğini belirterek, "Çok sabırlı ve merhametli biriydi. Beni daima memnun etmeye çalışırdı. Nablus'tan gelin geldim. Gazze abluka altında olduğundan dolayı evlenmeden önce ailemi göremeyeceğim için çok tereddüt ettim ama hiç pişman olmadım." dedi.

Fukaha'nın 6 yıldır Batı Şeria'da olan ailesini göremediğini dile getiren Aside, eşinin Batı Şeria'ya dönmeyi ve orayı İsrail işgalinden kurtarmayı hayal ettiğini, dini ve vatanı için şehit olan eşine suikast düzenleyenlerin bir an önce ortaya çıkarılarak cezalandırılmalarını istediğini söyledi.

İsrail ile 2011'de imzalanan esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılan Kassam Tugayları komutanlarından Fukaha, dün Gazze'nin güneyindeki Tel el-Heva bölgesinde kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

Fukaha, bugün, Hamas'ın Gazze'deki yeni sorumlusu Yahya Sinvar ve Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye'nin yanı sıra Filistinli grupların üst düzey yetkilileri ve yüzlerce Kassam mensubunun hazır bulunduğu cenaze töreninin ardından toprağa verilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :