Kasım ayı ihracat rakamları

Kasım ayı ihracat rakamları

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: - "Bir ülkenin ekonomisinin birlik ve beraberliğin çıktısı olduğuna inanan Türk iş dünyası, ülkemizi ellerinin üzerinde şaha kaldıracaktır"- "Global çalkalanmalara rağmen ekonomik istikrarı ve gücü kaybetmeden mücad

SAKARYA (AA) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, bir ülkenin ekonomisinin birlik ve beraberliğin çıktısı olduğuna inanan Türk iş dünyasının, Türkiye'yi ellerinin üzerinde şaha kaldıracağını belirtti.

Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, kasımda ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5 artarak, 11 milyar 952 milyon dolar olduğunu anımsattı.

Son 12 aylık dönemde ihracatın yüzde 3,2 düşüşle 140 milyar 724 milyon dolar düzeyinde gerçekleştiğini aktaran Kösemusul, Sakarya'nın da ihracatçı iller sıralamasında 7. sıraya yükseldiğini kaydetti.

Sakarya'nın kasımda 372 milyon 466 bin 5 dolar ihracatla geçen yılın aynı ayına göre yüzde 137 ile büyük bir artışa imza attığını vurgulayan Kösemusul, kentin, ihracatın parlayan yıldızı olduğunu bir kez daha kanıtladığını belirtti.

Kösemusul, Sakarya'nın gerçekleştirdiği ihracat oranıyla dikkatleri üzerine çektiğine işaret ederek, "Her zaman dile getirdiğimiz gibi Sakarya sadece Türkiye'nin değil, dünyanın dikkatini çeken bir bölge olma yolunda ilerliyor. İl olarak elde ettiğimiz bu başarıda Toyota başta olmak üzere emeği geçen iş dünyamızı tebrik ediyor, gayretli çalışmalarında her zaman yanlarında olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Global çalkalanmalara rağmen ekonomik istikrarı ve gücü kaybetmeden mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Kösemusul, "Bir ülkenin ekonomisinin birlik ve beraberliğin çıktısı olduğuna inanan Türk iş dünyası, ülkemizi ellerinin üzerinde şaha kaldıracaktır. Yakın coğrafyamızda ve özellikle dış politikada çetin mücadelelerin içindeyiz. İş dünyası olarak umutluyuz ve inanıyoruz. Yükselişin devamı için gayret ediyoruz. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak 40 iş adamımızla birlikte şu anda Güney Afrika'da yeni pazarlar aramak için görüşmelerdeyiz. İkili iş görüşmeleri yapıyoruz." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :