KARGEP, kapsamında öğretmenlere seminer verildi

KARGEP, kapsamında öğretmenlere seminer verildi

Selçuk Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Kariyer Geliştirme Projesi (KARGEP) kapsamında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, tarafından öğretmenlere seminer verildi.

Selçuk Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Kariyer Geliştirme Projesi  (KARGEP) kapsamında Selçuklu Belediyesi Ortaokulu ve Beyhekim İmam Hatip Okulu Öğretmenlerine, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin tarafından “İnsanoğlunun Bilgi Kaynakları ve Geçmişten Günümüze Üniversiteler” konulu seminer gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu’nda düzenlenen seminere; Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin,  Selçuklu Belediyesi Ortaokulu ve Beyhekim İmam Hatip Okulu Müdürü Muzaffer Uğur ve çok sayıda öğretmen katıldı.

kargep,-kapsaminda-ogretmenlere-seminer--(4).jpg

 Selçuk Üniversitesi’nin köklü bir geçmişe sahip olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin,  “Türkiye’nin en kalabalık üniversitelerinden biriyiz. Bölünmeden önce 97 bin öğrenciydik, şu an 80 bin civarında öğrencimiz var. İçimizden 8 üniversite çıktı. Nerdeyse en çok üniversite kuran üniversiteyiz. Çünkü ülkemizdeki birçok üniversitesinin kurucusu; İstanbul Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’dir. Ama Selçuk Üniversitesi de; Niğde Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi olmak üzere 5 devlet üniversitesi, 3 vakıf üniversitesinin kurucusu, hamisi olmuştur.  Bu vesileyle sürekli bölündük, çoğaldık. Ancak özellikle rektörlük dönemimizde daha kontrollü bir bölünme sağlayarak içimizden Konya sanayisine hizmet edecek, kamu sanayi üniversite iş birliğini sağlayacak, bir üniversite çıksın istedik. Bu nedenle Mühendislik, Mimarlık Fakültemizi ve Teknik Bilimler Yüksekokulumuzu Konya Teknik Üniversitesi’ne aktardık.  Biz, geri kalan fakültelerimizle belli alanlarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Tıp Fakültesi, Veterinerlik ve Ziraat Fakültelerinde çok güçlüyüz” diye konuştu.

Dünya sıralamalarından söz eden Rektör Şahin, “Dünya’da 28 bin üniversite içerisinde Ziraat Fakültemiz 344’üncü, Tıp Fakültemiz ise 832. sırada yer alıyor. Fen Fakültemiz, çok etkin çalışıyor. Hukuk Fakültemiz ’de hâkimlik ve savcılık sınavlarında hep birinci sırada yer alıyor.  Bütün bunları üst üste koyduğumuz zaman bugüne kadar 640 bin öğrenci mezun ettik. Hem yurt içinde hem yurt dışında birçok kamu kurumunda mezunlarımız çok etkin pozisyonlarda görevler almaktadır. Bunlar da bizi mutlu ediyor.  Selçuk Üniversitesini bir dünya üniversitesi olarak tanımladık. Bu tanımdan kastımız;  dünyada bilinen, itibar edilen ve güvenilen bir imaj oluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

kargep,-kapsaminda-ogretmenlere-seminer--(7).jpg

Selçuk Üniversitesinde 2 bin 400 yabancı uyruklu öğrenci olduğunu belirten Rektör Şahin,  bu konuda ülkemize rağbet olduğunu belirterek kontenjanı arttırmak istediklerini belirtti.

Rektör Şahin, araştırma üniversiteleri arasında ilk 15’in içinde yer aldıklarını söyleyerek, “Türkiye’de 10 araştırma üniversitesi var. Biz 5 yedek araştırma üniversitelerinden biriyiz. Bundan 3 sene önce 15’inci sıradaydık. Yeni kriterler  ve puanlar açıklandığında 12. sıraya yükseldiğimizi gördük. Bu yükselişimizi sürdürebilirsek önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ilk 10 araştırma üniversitesi olma hak ve şansına sahip olacağız.  Bu da bizim için önemlidir” diye konuştu.

kargep,-kapsaminda-ogretmenlere-seminer--(1).jpg

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin tarafından “İnsanoğlunun Bilgi Kaynakları ve Geçmişten Günümüze Üniversiteler” konulu sunum gerçekleştirdi.

Selçuklu Belediyesi Ortaokulu ve Beyhekim İmam Hatip Okulu Müdürü Muzaffer Uğur, Rektör Şahin’e “Seyahatnamelerde Konya” isimli kitabı hediye etti.