Karatay’dan sıcak karşılama

Karatay’dan sıcak karşılama

7 – 17 Aralık tarihleri arası Hz. Mevlana’nın 745. Vuslat Yıl Dönümü Törenleri nedeniyle Konya’mıza gelen konuklara Karatay Belediyesi salep ikram etti

Mevlana Celaleddin-i Rumi, 745. Vuslat Yıl Dönümünde yurt içi ve yurt dışından farklı din ve kültürden insanları 7-17 Aralık'ta Konya'da buluşturdu. Karatay Belediyesi vuslat yıl dönümünde gelen misafirlere salep ikramı gerçekleştirdi. Karatay Belediyesi yapılan bu ikram ile bir taraftan konukseverlik ve hoşgörüyü yaşatmayı hedeflerken; bir taraftan da kültürümüzde yeri olan ve kış aylarının geleneksel lezzeti olan salep tadını da unutturmamaya çalışıyor. Yaptığı çalışmalar ile ilkleri Konya’ya yaşatan Karatay Belediyesi; ikramları ile de gönüllerde taht kurmaya devam ediyor.

karatay’dan-sicak-karsilama-(3).jpg

"ANILARINDA HOŞ BİR SEDA OLMAK İSTİYORUZ"

Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi bahçesinde kurduğu ikram çadırında Konya’mıza gelen konuklara sıcak salep ikram ettiklerini belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ev sahibi olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Başkan Hançerli "Hazreti Mevlana’nın diyarı Karatay’a ülkemizin ve dünyanın her yerinden gelerek, Şeb-i Arus törenlerine katılan ziyaretçilerin hem anılarında hem de damaklarında hoş bir tat bırakmak için geleneksel hale getirdiğimiz salep ikramımız bu yılda gerçekleştirdik. Yapılan salep ikramıyla konuklarımıza Konya’nın ve Karatay’ın misafirperverliğini ve hoşgörüsünü yaşatmaya çalışıyoruz. Salep kültürümüzün bir parçası biz de bu kültürü Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen konuklarımıza hatırlatma ve tanıtma gayreti içerisindeyiz. Misafirlerimizin de ikramımızdan hoşnut kalmaları bizi ziyadesi ile mutlu ediyor." dedi.