Karatay’da muhtarlarla İstişare

Karatay’da muhtarlarla İstişare

Karatay Belediyesi tarafından muhtarlarla istişare toplantısı düzenlendi.

 

Karatay Belediyesi tarafından Karatay Halk Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilen Sedirler Sosyal Tesisleri’nin toplantı salonunda Karatay Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Muhtarlarla istişare toplantısına; Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Demirgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, Karatay Tapu Müdürü Mustafa Yağan,  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Esat Altuntaş, Karatay Halk Eğitim Müdürü İbrahim Sardoğan ve Muhtarlar katıldı.

Karatay Tapu Müdürü Mustafa Yağan toplantıda gerçekleştirdiği sunumda “WEB Tapu” hizmetleri hakkında bilgi verdi. WEB Tapu sisteminin tüm vatandaşların ve ticaret sicilinde kayıtlı şirketlerin taşınmazlarını internet ortamında takip edebildikleri ve yönetebildikleri bir sistem olduğunu belirten Mustafa Yağan, Web Tapu tapu sistemi ile taşınmazların tapu kayıt ve konum bilgileri dahil pek çok veriye ulaşılabildiğini söyledi. “Taşınmazlarınızı evinizden yönetin” sloganı ile vatandaşların Tapu Müdürlüklerine gitmeden internetten başvurularını yapabileceklerini ve evraklarını gönderebileceklerini belirten Mustafa Yağan, Tapu Müdürlüğüne gitmeden işlemlerin başlatılarak son aşamaya getirileceğini belirtti.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, muhtarlarla düzenli olarak bir araya gelerek istişarelerde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Muhtarların mahallelerindeki eksiklikleri, yapılması gereken çalışmaları en iyi bilen kişiler olduğunu dile getirerek; muhtarlarla koordinasyon içerisinde gerçekleştirilen çalışmaların büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Başkan Hançerli, Karatay Tapu Müdürlüğüne özverili çalışmaları için teşekkür etti. Başkan Hançerli, Karatay’da toplam 19.700.000 m² alanda revizyon imar planı hazırlandığını belirterek, Karatay Tapu Müdürlüğü’nün de yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu dile getirdi. Başkan Hançerli, Karatay Tapu Müdürlüğü’ne çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay’da kurumlar arası işbirliği ve uyumun en güzel örneklerinin gerçekleştiğini söyledi. Konuşmaların ve sunumların ardından Muhtarların istek, temenni ve mahallelerin ihtiyaçlarını dile getirmesi ve yapılan çalışmalar ile ilgili değerlendirmeler yapılması ile program devam etti.