Karatay’da anne ve çocuklara yönelik ağız ve diş sağlığı  konferansı gerçekleştirildi

Karatay’da anne ve çocuklara yönelik ağız ve diş sağlığı konferansı gerçekleştirildi

Karatay Belediyesi’nin katkılarıyla, Karatay Toplum Sağlığı Merkezi tarafından gerçekleştirilen “Anne adayları, Anneler ve Çocuklara yönelik olarak düzenlenen Ağız ve Diş Sağlığı” konulu konferans Aziziye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Karatay Toplum Sağlığı Merkezi Hekimlerinden Uzman Diş Hekimi Deniz Nergiz Ergin ve Diş Hekimi Demet İnan tarafından verilen konferansta; bebeklik çağlarından itibaren çocuklarda diş sağlığının korunması ve sağlıklı diş gelişiminin önemi ile ilgili bilgiler verildi. İlk 6 ay anne sütünün bebeklerin diş gelişimine büyük katkıları olduğunu belirten konuşmacılar, bebeklere beslenme sonrası su içirilerek dişlerinin temizliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı. Özellikle gelişim çağındaki çocuklarda beslenmenin diş bakımı kadar önemli olduğunu belirten diş hekimleri, şekerli gıdalar yerine süt, yumurta, meyve ve sebze gibi besinlerin tüketilmesinin önemine değindi. Anne adaylarının bebeklerinin ve kendilerinin diş sağlığı için bilinçsiz ilaç kullanmaktan kaçınmaları ve beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çeken hekimler diş temizliği hakkında ipuçları verdiler. Yanlış diş fırçalamanın ve yanlış diş fırçası seçimlerinin de ciddi sağlık sorunları oluşturduğunu belirten diş hekimleri dişlerin farklı yüzeylerinin nasıl temizlenmesi gerektiğini uygulamalı olarak gösterdiler.

Diş sağlığını belirleyen etkenlerin anne karnından başladığını ve hayat boyu süren bir süreç olduğunu vurgulayan konuşmacılar; Karatay Belediyesi’ne verdiği destek için teşekkürlerini sundular.