Karatay yeniden Hasan Kılca dedi

Karatay yeniden Hasan Kılca dedi

Konya'nın Karatay ilçesinde AK Parti adayı Hasan Kılca, oyların %54'ünü alarak belediye başkanlığını kazandı. İşte seçim sonuçları ve detaylar...

Konya'nın Karatay ilçesi, yerel seçim heyecanıyla sandık başına gitti. Toplam 1 milyon 649 bin 557 seçmenin bulunduğu ilçede seçimler, yüksek bir katılımla gerçekleşti. Kesin olmayan sonuçlara göre, sandıkların %89'unun açıldığı Karatay'da seçime katılım oranı %71,47 olarak kaydedildi.

AK Parti'nin adayı Hasan Kılca, aldığı 83 bin 274 oy ile oyların %54,23'ünü alarak Karatay ilçesi belediye başkanlığını kazandı.

Yeniden Refah Partisi'nden İsa Gökhan Duysak ise 35 bin 985 oy alarak %24,64'lük bir oy oranı elde etti ve ikinci sırada yer aldı.

CHP adayı Bahar Mustafa Üstündağ 8 bin 324 oy (%5,69), Zafer Partisi adayı Muhsin Civcik 4 bin 961 oy (%3,40) ve Saadet Partisi adayı Muhammed Cihad Güzel ise 4 bin 926 oy (%3,37) ile sırasıyla üçüncü, dördüncü ve beşinci oldu.

Karatay ilçesindeki seçim sonuçları, AK Parti'nin Hasan Kılca önderliğindeki başarısıyla sonuçlanırken, ilçenin önümüzdeki dönemdeki yerel yönetim dinamikleri merakla bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.