Karatay ve Selçuklu'da yapılan kontrollerde 13 düzensiz göçmen yakalandı

Karatay ve Selçuklu'da yapılan kontrollerde 13 düzensiz göçmen yakalandı

Konya'da Yapılan Kontrollerde 13 Düzensiz Göçmen Yakalandı, Araç Sürücüleri Tutuklandı

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında Selçuklu ve Karatay ilçelerinde gerçekleştirdiği kontrollerde önemli başarılara imza attı. Yapılan kontrollerde, yurda yasa dışı yollarla giren 13 düzensiz göçmen yakalandı.

Selçuklu ilçesindeki PTS kontrolleri sırasında durumundan şüphelenilen bir araç Aliya İzzet Begoviç Caddesi üzerinde durduruldu ve araç içerisinde bulunan 7 düzensiz göçmen yakalandı. Aynı şekilde, Karatay ilçesinde gerçekleştirilen kontrollerde de bir araçta 6 düzensiz göçmen tespit edildi. Yakalanan göçmenlerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra sınır dışı edileceği öğrenildi.

Ayrıca, göçmenleri yurda sokmaya çalışan araç sürücüleri hakkında adli işlem başlatıldı. Mahkemeye sevk edilen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen 2 araç sürücüsüne her birine 32 bin 233 TL para cezası uygulanırken, araçları da 60 gün süreyle trafikten men edildi.

Konya Emniyeti'nin göçmen kaçakçılığıyla mücadeledeki kararlılığı ve etkin çalışmaları, şehrin güvenliğine yönelik ciddi bir tehdidi bertaraf etmeye devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.