Karatay geleneği devam ettiriyor

Karatay geleneği devam ettiriyor

Karatay Belediyesi parklara yerleştirdiği kuş evleri ile Osmanlı geleneğini devam ettiriyor

Doğada yaralanan ve vatandaşlar tarafından bulunarak getirilen hayvanların tedavi edilmesi ve yaşamını idame ettirebilecek sağlığa kavuştuklarında yeniden doğaya bırakılmalarını sağlayan Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi, Karatay'ın muhtelif parklarına Kuş Evleri yerleştirerek Osmanlı Geleneğini devam ettiriyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli “Köşk, saray, cami, mescid, türbe, han, çeşme vb. yapıların duvarlarına oturtulan maket görünümlü kuş evleri, Osmanlı toplumundaki hayvan sevgisinin estetiğini ifade etmektedir. Kuşlar, İslâmiyet’ten önceki devirlerden beri Türk toplumunda önemli bir yer tutmuş, Türk kültürü, sanatı, etnografyası ve folklorunda her zaman yer almışlardır.” dedi. Mehmet Hançerli ; Kuşların tarih boyunca her zaman insanoğlu ile beraber yaşadığını belirterek Karatay Belediyesi olarak ilçenin muhtelif parklarına kuş evleri yerleştirdiklerini söyledi. 250 adet kuş evinin ağaçlara yerleşiminin tamamlandığını belirten Hançerli, kuşların doğada özgürce barınmaları için evlerin ön yüzlerine ve ağaçlara özel olarak yapılan yerler olduğunu dile getirerek parklarda yapımına başlanan kuş yuvalarıyla kuşların doğal ortamındaki yaşamlarının kolaylaştırılmasının amaçlandığını söyledi. İnsan elinin ulaşamayacağı ve kuşların kendilerini güvende hissedebilecekleri uygun yerlere yerleştirilen  kuş evlerinin parklara ayrı bir güzellik kattığını ifade eden Başkan Hançerli , kuş sevgisinin günümüzde de en güzel şekilde yaşatılması gerektiğini vurguladı. 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, doğaya ve çevreye sahip çıkılması gerektiğinin altını çizerken Karatay'ın muhtelif parklarına kuş evlerini yerleştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.