Karatay Belediyesi Hoş Kubbe'de sona geldi

Karatay Belediyesi Hoş Kubbe'de sona geldi

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, Çimenlik Mahallesi'nde 12 bin 930 metrekarelik alanda gençler ve çocuklar için özel bir proje olan Hoş Kubbe'yi tamamlayarak hizmete açmaya hazırlanıyor.

Konya'nın Karatay İlçe Belediyesi, eğitim çağındaki gençler ve çocuklar için özel bir alan olan Hoş Kubbe Projesi'ni tamamlayarak ilçeye değer katan yatırımlarına bir yenisini ekledi. Çocukların ve gençlerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla tasarlanan bu proje, Çimenlik Mahallesi Alaaddin Kapı Caddesi üzerinde 12 bin 930 metrekarelik bir alanda hayata geçirildi.

Karatay Belediyesi Hoş Kubbe'de sona geldi

Hoş Kubbe, içerisinde gençlerin ders çalışabilecekleri, kaynak kitaplara kolaylıkla erişebilecekleri Kubbealtı Kütüphanesi'nin yanı sıra birçok sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği alanlara da ev sahipliği yapıyor. Proje kapsamında 2 kütüphane, 1 okuma salonu, 0-3, 3-6 ve 6-12 yaş çocuk kütüphaneleri, özel oyun alanları ve Çocuk Kafe gibi bölümler bulunuyor.

Karatay Belediyesi Hoş Kubbe'de sona geldi

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, gençlerin ve çocukların geleceğe hazırlanması ve gelişimine katkı sağlamak adına önemli bir projeyi tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Belediyenin her zaman eğitim ve gençlik alanında önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini vurgulayan Başkan Kılca, Hoş Kubbe'nin ilçenin "Türkiye Yüzyılı" vizyonuna uygun bir proje olduğunu ifade etti.

Karatay Belediyesi Hoş Kubbe'de sona geldi

Karatay Belediyesi olarak çocukların ve gençlerin gelişimine büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Kılca, gelecek nesillere daha modern ve verimli mekanlar sağlamak adına yeni projelerin hayata geçirilmeye devam edeceğini vurguladı. Hoş Kubbe Projesi'nin kısa bir süre içerisinde resmi açılışının yapılacağı ve hizmete gireceği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.