Karapınar'da İftar Sonrası 70 Ünite Kan Toplandı

Karapınar'da İftar Sonrası 70 Ünite Kan Toplandı

Konya'nın Karapınar ilçesinde düzenlenen Kızılay kan bağışı kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. İftar sonrası gerçekleştirilen etkinlikte 2 günde 70 ünite kan toplandı.

Konya'nın Karapınar ilçesinde, Kızılay tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyası, yerel halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Karapınar Millet Kıraathanesi'nde düzenlenen etkinliğe, vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. İftar saatinin ardından başlayan kampanyada, sağlık açısından uygun olan bireyler kan bağışında bulunmak için sıraya girdi.

2 gün boyunca devam eden etkinlikte, toplamda 70 ünite kan toplandı. Kan bağışçıları, öncelikle gerekli formları doldurarak sağlık kontrolünden geçti ve ardından kan verme işlemine başladı. Kan vermenin sağlık açısından önemi yanı sıra toplumsal dayanışma ve yardımlaşma açısından da büyük bir katkı sağladığına inanan vatandaşlar, bu etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler.

Kan bağışında bulunanlardan Mustafa Şenses, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Her vatandaşımızın kan bağışı bilincinde olması gerekir. Yardımlaşma ve dayanışma anlamında büyük katkı sağlar. Bir canın kurtulmasına vesile olmaktan dolayı mutlu oldum. Herkesi kan bağışına davet ediyorum. Sağlığı yerinde olan herkes kan bağışında bulunmalı.”

Kızılay'ın düzenlediği bu tür etkinlikler, toplumda kan bağışı bilincini artırmaya ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye devam ediyor. Karapınar'da gerçekleştirilen kampanya da bu amaçla önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.