Karapınar Kızılay 4 günde 220 ünite kan topladı

Karapınar Kızılay 4 günde 220 ünite kan topladı

Konya'nın Karapınar ilçesinde düzenlenen 4 günlük kan bağışı kampanyası büyük ilgi görerek 220 ünite kan topladı.

Karapınar'da, Kızılay Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kan bağışı kampanyası, bölge halkının büyük ilgisiyle karşılandı. Gezici tırın konumlandırıldığı alanda 4 gün boyunca devam eden kampanyaya, din görevlileri, eğitim camiası ve vatandaşlar yoğun bir katılım gösterdi.

Toplamda 220 ünite kan bağışının gerçekleştiği etkinlikte, Kızılay yetkilileri, Karapınar halkının duyarlılığını ve bağışçılık konusundaki özverisini takdirle karşıladı. Hastaların sürekli kan ihtiyacını vurgulayan yetkililer, bu tür kampanyaların hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Sürekli kan bağışçısı olan Mustafa Çınar, "Kan bağışı yaparak hem sağlığımı koruyorum hem de bir hayat kurtarmaya vesile oluyorum. Bu kan bir gün bize de lazım olabilir, diye hep düşünürüm. Uzun zamandır da kan veriyorum. İnsanların duasını alıyoruz. Vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.