Karaman'dan kısa kısa

Karaman'dan kısa kısa

KARAMAN (AA) - Karaman Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü işbirliği ile tamamlanan Mut Yolu Köprülü Kavşağı hizmete açıldı. Tamamlanan köprülü...

KARAMAN (AA) - Karaman Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü işbirliği ile tamamlanan Mut Yolu Köprülü Kavşağı hizmete açıldı.

Tamamlanan köprülü kavşakta incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, şehir girişleri ve köprülü kavşakların bir ilin vitrini olduğunu söyledi.

Mut yolunda trafik akışını kolaylaştırmasının yanı sıra kentin girişini daha modern ve estetik bir hale getiren köprülü kavşak projesini tamamladıklarını ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

"Kamulaştırma nedeniyle bir süre gecikme yaşayarak köprülü kavşağı tüm fonksiyonu ile kullanamamıştık. Çok şükür bu sorunu da aşarak yarım kalan bağlantı yollarını bitirerek Mut Yolu Köprülü Kavşağımız araç trafiğine açıldı. Artık şehir merkezinden çıkarak Mersin'e doğru gitmek isteyen vatandaşlarımız, Otağ tesisleri yol ayrımına kadar gitmek zorunda kalmadan, köprü üzerinden geçerek Mersin istikametine gidebilecekler. Belediye ekiplerimiz burada bir peyzaj düzenlemesi gerçekleştirecek. Yeni köprülü kavşağın Karamanımıza hayırlı olmasını diliyorum."

-Çeltek mahallesinde yeşil alan çalışmaları

Karaman Belediyesince Çeltek Mahallesi'ne yeni park yapılacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Çeltek Mahallesi'nde Selman Farisi Camisi arkasında kalan 495 ve 489. sokaklar arasında kalan 4 bin metrekarelik alanda yeni park yapımı için çalışmalara başladı.

Çocuk oyun grupları, kameriyeler, şehir mobilyaları ve spor aletlerinin bulunacağı parkın, en kısa zamanda tamamlanarak hizmete sunulması planlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :