Karaman’da bir mantar zehirlenmesi daha: Kadının tedavisi devam ediyor

Karaman’da bir mantar zehirlenmesi daha: Kadının tedavisi devam ediyor

Cedit Mahallesi'nde yaşanan olayda, doğadan topladığı mantarları yiyen bir kadın, zehirlenme belirtileri göstererek Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Karaman'ın Cedit Mahallesi'nde, H.Y. (48) isimli bir kadın, akşam yemeği için topladığı mantarları tüketerek sabaha karşı mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle fenalaştı.

Hemen çevredekilerin müdahalesiyle Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen kadın, burada tedavi altına alındı.

Yapılan incelemeler sonucunda, kadının yediği mantarların zehirlenmeye neden olduğu belirlendi. H.Y.'nin sağlık durumu ise tedavi altında ve stabil bir seyir gösteriyor.

Bir kadın hayatını kaybetmişti

Karaman'da geçtiğimiz 9 Kasım'da da ormanlık alandan topladıkları mantarı tüketen bir aile büyük bir felakete maruz kalmış, anne Sevgi Yarınınözü hayatını kaybetmişti.

Karaman'da yaşanan bu iki olay, doğadan toplanan mantarların tüketilmesinin ne kadar riskli olabileceğini bir kez daha gündeme getirdi. Sağlık ekipleri, vatandaşları doğadan topladıkları mantarları tüketmeden önce uzman kişilere kontrol ettirmeleri konusunda uyardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.