Karaman ve Aksaray'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Karaman ve Aksaray'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Karaman ve Aksaray'da vatandaşlar İstanbul'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için kent meydanlarında toplandı

KARAMAN (AA) - Karaman ve Aksaray'da vatandaşlar, İstanbul Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için kent meydanlarında toplandı.Karaman Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nı dolduran vatandaşlar, Kuran-ı Kerim’in okunmasının ardından saygı duruşunda bulundu. Ardından İstiklal Marşı okundu.
Karaman Valisi Süleyman Tapsız, ülkenin 15 Temmuz akşamı tarihinin en kritik günlerinden birini yaşadığını söyledi.
Tapsız, "Ülkemizin ve milletimizin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içinde yuvalanan asker üniforması giymiş bir kısım hainler darbe yapmaya kalkıştılar. Aziz milletimizin kendi iradesine ve demokrasiye sahip çıkan asil duruşu saygı değer Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetimizin demokrasiye sahip çıkmadaki tereddütsüz kararlılığı sayesinde darbe girişiminde bulunanlar kısa zamanda püskürtülmüş, darbeciler müstahak olukları cezalara çarptırılarak adalete teslim edilmiştir." diye konuştu.AK Parti Karaman milletvekili Recep Konuk ise darbelerin milletin geleceğine yapılmaya çalışıldığını belirterek, "Dün yedi düvele karşı en büyük dersi onlara verenlerin, onlara diz çökertenlerin torunları evlatları meydandalar. Bu milletin artık birlikteliği var dünya bunu görecek. Darbeler sadece bizim yöneticilerimize yapılmaz. Darbeler milletin istikbaline, büyümesine yapılır. Geldiğimiz gün itibariyle bu ülke kendi tankını, topunu, uçağını yaptı. Birileri Türkiye’nin ilerleyişini durdurmak adına yeni bir girişimde bulundu. Millet bir araya geldi topta tankta milletin sinesinde eridi kayboldu gitti." ifadelerini kullandı.
Daha sonra vatandaşlar, dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını izledi.
- Aksaray
Sağlık İl Müdürlüğü önünden il protokolü eşliğinde Kent Meydanı'na kadar mehter marşı eşliğinde yürüyen vatandaşlar, daha sonra burada "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları attı.
Vatandaşlar daha sonra Yenikapı'da düzenlenen mitingi, kurulan dev ekrandan takip etti.

Mitinge Aksaray Valisi Aykut Pekmez, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler