Karaman Kamu Hastaneleri Birliği'nden iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Karaman Kamu Hastaneleri Birliği'nden iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından kurum çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.Karaman Devlet Hastanesi...

Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından kurum çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Karaman Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı ve İş Sağlığı Uzmanı Meltem Orman, Devlet Hastanesi toplantı salonunda, kurum çalışanlarına 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında bilgi verdi.

Orman, iş sağlığı ve güvenliğinin; çalışanların iş yerlerinde işin yürütülmesi sırasında oluşan veya oluşabilecek tehlikelerden ve sağlığına zarar verebilecek unsurlardan korunmasını, aynı zamanda iş yeri ortamının iyileştirilmesini hedef alan sistemli ve bilimsel çalışmaların tümü olduğunu söyledi. 

İş sağlığı ve güvenliğinin bir kültür olduğunu, çalışan kadar işvereni de koruduğunun altını çizen Orman, yasanın kuralcı değil önleyici olduğunu belirtti. 

İş sağlığı ve güvenliğindeki amacın sağlık ve güvenlik koşullarını iyileştirmek olduğunu dile getiren Orman, "Sağlık tesisleri iş kazalarına, meslek hastalıklarına sebep olan iş yerleri arasında çok tehlikeli sınıfa girmektedir.  Bu nedenle iş yeri sağlığı ve güvenliği konusu bizler için büyük önem arz etmektedir" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı