Karadavi: Türkiye ümmetin tek güvenli limanı

Karadavi: Türkiye ümmetin tek güvenli limanı

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, “Türkiye ümmetin sığındığı tek güvenli liman. Bu nedenle Türkiye bizim teşekkürümüzden daha büyük” dedi

Arap sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği “Teşekkürler Türkiye” festivalinin açılışı İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

10'dan fazla Arap ülkesinin vatandaşlarının düzenlediği festivalin açılışına Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Hamas lideri Halid Meşal, Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Ahmet Tamo ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Yusuf el-Karadavi ve AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay'ın yanı sıra İslam dünyasından 210 kanaat önderi katıldı.

"VARSIN SEVMESİNLER…"

Festivalin açılış programında konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Bizler de tüm Arap kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Türkiye liderlik ortaya koydukça mazlumlar tarafından seviliyor, düşmanları artıyor.

Varsınlar Suriye'de katile katil dediğimiz için bizi kınasınlar, varsınlar dünya 5'ten büyük dediğimiz için bizi sevmesinler. Bize ümmetin yetimleri ve mazlumları yeter” dedi.

"TÜRKİYE BİZİM TEŞEKKÜRÜMÜZDEN DAHA BÜYÜK"

Akdoğan'dan sonra sahneye çıkan Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi konuşmasını gözyaşları içerisinde yaptı. Türkiye'nin Müslümanların sığındığı tek güvenli liman olduğunu söyleyen Karadavi, “Türkiye bütün mazlumların sığınağı oldu. Mısır'dan Filistin'den, Suriye'den ölümden kaçan mültecileri aldı. Türkiye eskiden beri hep İslama hizmet etti.

Biz Türkiye sadece son dönem için değil, tüm tarih boyunca İslama yaptığı hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz. Erdoğan bir İslam lideridir. Bu nedenle Türkiye bizim teşekkürümüzden daha büyük. Türkiye, tüm İslam aleminin güç bulduğu yer oldu. Mülteciler için sığınılacak en güzel liman oldu” dedi.

REKOR DENEMESİ YAPILACAK

3 gün sürecek festivale; MTTB, Genç Birlik, Anadolu Platformu, Genç MÜSİAD, Özgürder, Genç İHH, Genç Memur-Sen, AK Genç, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Genç ASKON gibi gençlik hareketleri destek veriyor. İlki düzenlenen festivalin 25 ilde yapılması planlanıyor.

Festival kapsamında Arap halkları yemekten, kıyafete, el işlerinden yöresel çaylara kadar pek çok ürünün tanıtıldığı stantlar açarak Türkiye halkına kendi ülkelerini tanıtacak. Festival, Sinan Erdem Spor Salonu'ndan 3 gün boyunca sürecek etkinliklerle gerçekleştirilecek.

Festivalin 3'üncü gününde 7 bin kişinin katılımıyla aynı anda ifade edilecek “Teşekkürler Türkiye” sözünün tüm dünyada insanlar tarafından ilk kez gerçekleştirilecek olmasından dolayı Guiness Rekorlar Kitabı'nda yerini alması bekleniyor.