Karabük merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Karabük merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Daha önce görevlerinden uzaklaştırılanların da aralarında yer aldığı, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen 7 emniyet mensubu tutuklandı

KARABÜK (AA) - Karabük merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 10 emniyet mensubundan 7'si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Karabük, Ankara, Kastamonu ve Bartın'da düzenlenen operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 3. sınıf emniyet müdürleri B.T. ve İ.G, 4. sınıf emniyet müdürleri Ü.E, M.A, M.S. ve İ.Ö, komiser Z.B, polis memurları S.U, M.H. ve E.P'nin savcılık sorguları tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden B.T, İ.G, Ü.E, M.A, M.S, İ.Ö. ve Z.B. tutuklandı, polis memurları ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Gözaltında bulunan komiser E.Ç'nin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Daha önce görevlerinden uzaklaştırılanların da aralarında yer aldığı, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen 3. sınıf emniyet müdürleri B.T. ve İ.G, 4. sınıf emniyet müdürleri Ü.E, M.A, M.S. ve İ.Ö, komiserler Z.B. ve E.Ç, polis memurları S.U, M.H ve E.P, 7 Şubat'ta gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :