Kanser Haftası

Kanser Haftası

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Demirbaş, kanserin önemli bir halk sağlığı problemi olduğunu belirtti

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, kanserin önemli bir halk sağlığı problemi olduğunu bildirdi.

Halk Sağlığı Müdürü Demirbaş, Kanser Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kanserde erken teşhisin öneminden bahsetti.

Her yıl yapılan "Kanser Haftası" etkinlikleriyle halkın, kansere karşı sağlıklı yaşam davranışları kazanmasının hedeflendiğini ifade eden Demirbaş, şunları kaydetti:

"Kanser çeşitleri çok fazla olması ile tedavi edilmediği taktirde ciddi rahatsızlıklara ve hatta ölüme bile neden olabilir. Kanserde, tütün ürünleri, sağlıksız beslenme, alkol kullanımı en temel sebeplerdendir. Kanser taramaları ve erken teşhis hayat kurtarabileceği gibi, yapılacak tedaviler ile yaşam kalitesi de artacaktır. Ülkemizde ölüm sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sırada gelen kanser, önemli bir halk sağlığı problemidir. Kırşehir'de, kanserde farkındalığı sağlamak, erken tanı teşhis konularında toplum bilincini geliştirmek ve kanser konusuna dikkat çekmek amacı ile çalışmalar devam etmekte. Şehrin muhtelif yerlerine afişler, kanser konulu görseller asılmıştır. Ayrıca, okullar da Kur'an kurslarında eğitimler vermek üzere personel görevlendirilerek bilgiler verilmiştir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler