Kandil mesajları

Kandil mesajları

Kandil mesajları

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TAHİR AKYÜREK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, mübarek üç ayların ve Regaib Kandili’nin insanlığın yaşadığı sıkıntıların sona ermesine vesile olmasını diledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Regaib Kandili mesajı şöyle: “İslam alemi olarak üç aylar içindeki mübarek gecelerden ilki olan Regaib Kandili’ne kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Regaib Kandili’nin ve mübarek üç ayların rahmete, berekete, kurtuluşa vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

Bu önemli günlerde çevremizle, yakınlarımızla olan bağlarımızı gözden geçirirken; doğruluğun, dürüstlüğün, paylaşmanın, hak ve hukuka riayetin, barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin insani erdemler olarak ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu yeniden hatırlayalım.

Sevgili Peygamberimiz bu ayları, ‘Allah’ım, Recep ve Şaban ayını hakkımızda hayırlı kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur’ diye dua ederek karşılamıştır. Regaib Kandiliyle başlayan; Miraç ve Berat kandilleriyle devam ederek Ramazan ayı ve Kadir Gecesi’yle doruğa ulaşacak bu bereket iklimi vesilesiyle başta şehrimiz ve ülkemiz olmak üzere bütün dünyada kardeşliğin ve huzurun hakim olması için dua edelim.

Mübarek üç ayların ve Regaip Kandili’nin insanlığın yaşadığı sıkıntıların sona ermesine vesile olmasını diliyor, hemşehrilerimin ve İslam aleminin Regaib Kandili’ni tebrik ediyorum.”

 

BAŞKAN ALTAY, “ÜÇ AYLAR FIRSATTIR”

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Regaib Kandili münasebetiyle yayınladığı mesajında üç ayların bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini diledi. Üç ayların müjdecisi olan Regaib Kandiline kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mübarek gün ve gecelerin birlik, beraberlik ve dayanışma için değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Altay, “Regaib kelimesi bolluk, bereket, fazilet anlamına gelir. Bu gece Allah’ın lütuflarının bol bol verildiği bir gecedir ve üç ayların ilk kandil gecesidir. Üç ayların içinde bulunan kandil geceleri af ve mağfiret geceleri olmakla beraber akraba, komşu ve dostlarla olan ilişkilerin tekrar gözden geçirilmesi, küskünlüklerin unutulması için önemli bir fırsattır” dedi.Başkan Altay,“ Regaib Kandili, Allah’ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği özel gecelerden biridir. Bütün İslam âlemi için iyi bir fırsat olan bu geceleri çok iyi değerlendirmeliyiz. Bu mübarek günleri fırsat bilerek; sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarının güçlenmesine gayret göstermeliyiz” dedi.Başkan Altay, “Bu vesile ile Regaib Kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini diler, hemşehrilerimizin ve bütün İslam âleminin Regaib Kandili’ni tebrik ederim” dedi.Haber Merkezi

 

MERAM BELEDİYE BAŞKANI FATMA TORU

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, üç ayların başlaması ve Regaib Kandili münasebetiyle mesaj yayımladı. Regaib Kandili’nin ve mübarek üç ayların; başta İslâm âlemi olmak üzere tüm dünyaya barış, huzur ve esenlik getirmesini dileyen Başkan Toru, Perşembe akşamı Kapu Camiinde düzenleyecekleri Regaib Kandili Özel Programı’na da tüm Konyalıları davet etti.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun, mübarek üç aylar ve onun müjdeleyicisi olan Regaib Kandili nedeniyle yayımladığı mesaj şöyle: “Dünya genelinde barış, mutluluk ve esenliğe ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde mübarek üç aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mübarek üç aylar ve içerisinde barındırdığı kandiller; dostluk, komşuluk, akrabalık ve kardeşlik duygularını artıran, maneviyatımızın daha da güçlenmesine vesile güzel gecelerdir. Bu özel gecelerin, gönüllerimize huzur, insanlığa barış ve dünyaya adalet getirmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandilini tebrik ediyorum. Peygamber Efendimiz’in (S.A.V.) ‘Allahım, Receb ve Şaban’ı hakkımızda mübarek eyle, bizi Ramazan’a ulaştır’ şeklindeki duasına tüm İslâm alemi olarak ‘amin’ diyoruz.”Regaib Kandili nedeniyle düzenledikleri programa da tüm Konyalıları davet eden Başkan Toru, “Perşembe akşamı Kapu Camiinde düzenleyeceğimiz ve yatsı namazı öncesi başlayacak kandil özel programı, geceyi güzel bir şekilde ihya etmeye vesile olacaktır. Konya Müftümüz Prof. Dr. Ali Akpınar’ın sohbet edeceği program, Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle devam edecek ve gecenin ilerleyen saatlerinde Meram Müftümüz Sabri Kütükcü’nün yapacağı dua ile sona erecek” dedi.

 

KARATAY BELEDİYE BAŞKANI MEHMET HANÇERLİ

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, manevi duyguların yoğunlaştığı mübarek üç ayların müjdeleyicisi olan Regaib Kandili’nin tüm İslam alemi ve insanlığa hayırlar getirmesini diledi. Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli;  rahmet, mağfiret ve bereket iklimi olan üç ayların başlangıcı olan Regaib Kandili’nin, iyilik ve hoşgörü hislerinin güçlenmesine, yardımlaşma ve dayanışma duygularının kuvvetlenmesine vesile olması temennisinde bulundu. Başkan Hançerli mesajında şu görüşlere yer verdi: "Bütün İslam aleminin heyecan ve sevinçle beklediği mübarek üç aylara giriyoruz. Bu manevi iklim zamanlarını fırsat bilerek aramızdaki dargınlık ve küskünlükleri kaldırmalı; aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Bu mağfiret ve bereket iklimi, çevremizde sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyoruz. Kandil günleri, şüphesiz yaratanla olan bağımızı yeniden gözden geçirmemiz, onun şefaat ve merhametinden istemek için önemli birer fırsattır. Tüm İslam alemi bu mübarek gün ve gecelerin feyiz ve bereketinden istifade etmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimizin ve İslam aleminin nice hayırlı ve kutlu gecelere, huzur, barış ve sağlık içerisinde kavuşturmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, Regaib Kandili’nin ülkemiz, milletimiz ve hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."Haber Merkezi

 

AK PARTİ KONYA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA BALOĞLU

Mübarek 3 ayların habercisi, Recep ayının ilk Cuma gecesi olan Regaip Kandili Allahü Teâlâ’nın müminlere ihsanda bulunduğu, hürmet edenleri affettiği gecedir. Bu gece Allah’ın lütuflarının bol bol verildiği bir gecedir ve üç ayların ilk Kandil gecesi, yapılan duaların kabul olduğu, ibadetlere sayısız sevaplar verildiği, günahlardan arınmak için sunulan imkân ve fırsatları; Rabbimizin sonsuz rahmet ve mağfiretini bizlere hatırlatan bu gece hepimizin kendini sorguladığı, tövbe ederek kötülüklerden uzaklaştığı bir zamandır.

Bu kandil, "Üç Aylar" olarak bilinen ve Recep ayı ile başlayıp Şaban ayı ile devam eden, rahmeti, feyzi ve bereketi bol olan Ramazan ayı ile noktalanan huzur ve maneviyat mevsimine girildiğinin de habercisi ve müjdecisidir.

Regaip Kandilimiz aynı zamanda, barışı müjdeleyen dinimizi daha iyi anlamamızı, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in sevgi, iyilik, hoşgörü, hak ve merhamet yolundan gitmemizi teşvik eden bir zamandır.

Adaletin önemini daha iyi kavramamız için bir imkan, kardeşliğin değerini idrak etmemiz için mükemmel bir fırsattır. Üç aylar ve Regaip Kandili, ülkemizde ve İslam coğrafyasında görmek istediğimiz huzur ve barış ortamını yeniden oluşturmak ve manevi değerleri çoğaltmak için çok kıymetli bir vesiledir. Bu günlerin feyzi üzerinize, Rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, Nuru Ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Regaip Kandillerini tebrik ediyorum. Üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimize huzur veren rahmet ve bereket ikliminin devam ederek barış, birlik ve beraberliğe vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. 

 

RİBAT EĞİTİM VAKFI

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük "Regaib Kandili ile başlayıp Kadir Gecesi ile sona eren üç aylar, Müslümanlar için manevi bir hasat mevsimidir” dedi.

Muzaffer Büyük 29 Mart Çarşamba günü başlayan olan üç aylar ve bu akşam Regaib Kandili'nin idrak edileceğini belirterek, “Müslümanlar için rahmet, bereket ve mağfiret ayları olan üç aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Regaib Kandili ile başlayıp Kadir Gecesi ile sona eren üç aylar, Müslümanlar için manevi bir hasat mevsimidir. Müslümanlar arasında yardımlaşma, dayanışma, hayır ve iyilik duygularının artarak yoğunlaştığı kandil gecelerinde; sevgi, hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesini diliyorum. Mübarek üç aylar ve içerisinde barındırdığı kandiller; insanların kalplerini yakınlaştıran, dostluk, komşuluk, akrabalık ve kardeşlik duygularını artıran, maneviyatımızın aydınlanmasına vesile olan özel ve güzel gecelerdir. Bu düşüncelerle ülkemizin ve tüm İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandilini tebrik ediyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.Haber Merkezi

 

AK PARTİ KONYA İL BAŞKANI MUSA ARAT

Regaip Kandili dolayısıyla Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Musa Arat, bir mesaj yayımladı. Mağfiret, rahmet ve bereket mevsimi olarak bilinen üç ayların müjdecisi ve Recep ayının ilk Perşembe gecesinde idrak edilen Regaip Kandili’nde herkesin savaş ve zulümlerin sona erdirilmesi; barış ve huzurun tesis edilmesi için dua etmesi gerektiğini beliren AK Parti İl Başkanı Musa Arat, şunları dile getirdi: “Herkesin, kendi hayat muhasebesini yaparak, ‘Allah'a daha iyi nasıl kulluk edebilirim?’ düşüncesinde olmaya devam etmesi gerekiyor. Manevi iklimin her zamankinden daha yoğun yaşandığı bu aylarda kardeşlik, dayanışma, barış ve huzurun hakim olması düşüncesiyle, üç ayların şahsımız, ailemiz ve ülkemiz için güzelliklere vesile olmasını diliyorum. Tüm Konyalı hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Regaip Kandili'ni tebrik ediyorum.”

 

KONYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BAŞKANI SEYİT FARUK ÖZSELEK,

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, Üç Aylar ve Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kandillerin insanlar arasında, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran, iç dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel geceler olduğunu belirten Başkan Özselek, “Mübarek Üç aylar Regaip Kandiliyle başlayan, bin aydan hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, Ramazan Bayramıyla da maddi ve manevi alanda Bayrama dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır. Regaip kandilinin bereket ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması, Regaip kandilinin ülkemize huzur getirmesi, birlik ve beraberlik duygularımızın güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum. İştirak edeceğimiz bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, Yüce Dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz. Regaip Kandil’inin de bu anlamda, toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. Bu düşüncelerle başta meslektaşlarım olmak üzere Konyalı hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin kandilini kutlarım" dedi.

 

SÜ REKTÖRÜ PROF: DR: MUSTAFA ŞAHİN

 

Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin dualarının kabul olduğu, feyzin, bereketin ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yüksek seviyeye ulaştığı bir zaman dilimi olan mübarek üç aylara girmiş bulunuyoruz. Üç aylara girdiğimiz bu günlerdeki manevi zenginliği fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlâki meziyetlerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin Regaib Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık âleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum.

 

AK PARTİ SEYDİŞEHİR İLÇE BAŞKANI MUSTAFA KONURER

AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında Kandillerin Müslümanlar için manevi bir hasat gecesi olduğunu söyledi. Bolluk, bereket, fazilet anlamına gelen ve üç ayların ilk kandil gecesi olan Regaip Kandilinin âlemlerin yaratıcısı olan yüce Allah'ın (c.c) kullarına lütuflarını bol bol verdiği mübarek bir gece olduğunu söyleyen AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer, “Regaip Kandili biz kulların affedilmek adına yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve onun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir” dedi. Müslümanlar arasında yardımlaşma, dayanışma, hayır ve iyilik duygularının artarak yoğunlaştığı kandil gecelerinin sevginin, hoşgörünün, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olan mübarek günler olduğunu söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Konurer, “Üç ayların ilk kandil gecesi olan Regaip Kandilinin de tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Seydişehirli hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin Regaip Kandillerini kutlar, aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu daha nice kandillere erişmelerini yüce Allah’tan (c.c) niyaz ederim” dedi.