Kan bağışı kampanyası

Kan bağışı kampanyası

Türk Kızılayı Çekmeköy Şubesi'nce "Vatan Sana Kanım Feda" sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı Çekmeköy Şubesi'nce "Vatan Sana Kanım Feda" sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Çekmeköy Madenler Meydanı'nda 2 gün sürecek kampanyaya vatandaşlar ilgi gösterdi.

Türk Kızılayı Çekmeköy Şubesi Başkanı Abdulselam Zurel, AA muhabirine yaptığı açıklamada etkinliği Çekmeköy'de yaşayan vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarından gelen yoğun talep doğrultusunda gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Afrin için ne yapabiliriz, Afrin'e nasıl katkı sağlayabiliriz." şeklinde vatandaşlardan çok sayıda talep aldıklarını belirten Zurel, "Çekmeköy'deki duyarlı bütün sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek 'Vatan Sana Kanım Feda' adlı bir kampanya düzenlemek istedik. Yoğun bir şekilde sınıra gitmek isteyen vatandaşlardan teklif geliyor. Ordumuzun gösterdiği şanlı mücadeleye nasıl katkı sağlayabiliriz diye düşündüğümüzde inşallah ihtiyaç olmaz ama kan stoklarımızı en stabil halde tutabilmek istiyoruz." dedi.

Zurel, hava şartlarının kötü olmasına rağmen bağışa çok yoğun bir katılım olduğuna dikkati çekerek, amaçlarının iyi bir kan stoku elde etmek olduğunu kaydetti.

Kan bağışı yapan vatandaşlardan Şenol Baltacıoğlu ise gururlu ve mutlu olduğunu ifade ederek, "Yarınlarda bizim de kana ihtiyacımız olabilir. Allah Mehmetçiklerimizin yardımcısı olsun. Kalbimiz ve dualarımız onlarla. Değil kan vermek neye ihtiyaçları varsa elimizden geldiği kadar onlara vermeye hazırız. Gerekirse biz de gitmeye hazırız. Bu kan onlara analarının ak sütü gibi helal olsun." diye konuştu.

Eski Uzman Çavuş Şerafettin Özkan da yaşından dolayı sefer görevinin süresinin yılbaşında dolduğunu belirterek, bundan dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti.

Özkan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda yer almak istediğini vurgulayarak, "Orada olamadığım için üzgünüm. Buna kan bağışı yaparak destek olmak istedim. Onların orada verdiği mücadeleyi ben burada ruhumla hissediyorum. Allah askerimize zeval vermesin. Dualarımız onlarla beraber. Bize de görev düşerse her zaman hazırız. Allah bize bu canı verdiği müddetçe biz askerimizin yanındayız. Vatanımızı sonsuza kadar savunmaya hazırız." şeklinde konuştu.

Kan bağışı etkinliği 4 Mart'a kadar sürecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :