Kamu işçilerine yapılacak ek ödemeler hesaplara yatırılıyor

Kamu işçilerine yapılacak ek ödemeler hesaplara yatırılıyor

Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen ilave tediye ödeme tarihlerine göre, devlet ve bağlı kurumlarda çalışan işçilere 2024 yılı ilave tediyelerinin ilk yarısı bugün hesaplara yatırılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 6772 sayılı Kanun kapsamında devlet ve bağlı müesseselerde çalışan işçilere verilecek olan 2024 ilave tediye ödemelerinin ilk yarısı, bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konu hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararına göre devlet ve bağlı kurumlarda çalışan işçilerimizin ilave tediye ödemelerinin birinci yarısı bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandı" dedi.

İlave tediyenin ikinci yarısı ise 5 Nisan tarihinde ödenecek. Bu ödemeler, 6772 sayılı Kanun kapsamında yer alan kamu işçilerine ekonomik destek sağlamayı amaçlamaktadır. Kamu çalışanları, belirlenen tarihler doğrultusunda hesaplarına yatırılan ilave tediye ödemeleri ile ekonomik rahatlamayı yaşayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.