Kalp nakli sayesinde hayata tutundu

Kalp nakli sayesinde hayata tutundu

Adana'da ileri kalp yetmezliği nedeniyle 4 aydır hastanede tedavisi süren kişi, iki hafta önce nakledilen kalp sayesinde sağlığına kavuştu- Prof. Dr. Gülcan: - "Şu ana kadar her şeyin planladığı gibi gitti. Hastamızın genel durumu gayet iyi"

ADANA (AA) - Adana'da ritm bozukluğu ve ileri kalp yetmezliği nedeniyle 4 aydır hastanede tedavi gören Nevzat Ulu, kalp nakli ile yaşama tutundu.

İldeki özel bir hastanede tedavisi süren ve 7 yıldır kalp nakli olmayı bekleyen 50 yaşındaki Nevzat Ulu'ya, Diyarbakır'da beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşında bir hastanın organlarının bağışlanması umut oldu.

Ameliyat ekibinin uçakla giderek aldığı kalp, iki hafta önce Adana'da ilk kez gerçekleşen başarılı bir operasyonla Ulu'ya nakledildi.

Prof. Dr. Öner Gülcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın 4 aydır ritm bozukluğu ve ileri kalp yetmezliği nedeniyle hastanede yattığını söyledi.

Ulu'nun rahatsızlığından dolayı hastaneye bağımlı yaşadığını anlatan Gülcan, şunları söyledi:

"Diyarbakır'dan gelen haberle umutlandık. Ekibimizle Sağlık Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğiyle temin edilen uçakla Diyarbakır'dan kalbi getirip burada hastamıza naklettik. Şu ana kadar her şeyin planladığı gibi gitti. Hastamızın genel durumu gayet iyi. Sıkıntılı süreçleri yavaş yavaş atlatıyoruz. Hastamızın günlük aktivitelerini sürdürebilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Ameliyattan sonraki süreç, en az nakil kadar önemli. Hastanın bazı komplikasyon kapma riskine karşı önlem alıyoruz."

Gülcan, nakil ruhsatı aldıktan sonra Adana'da ilk kalp naklini gerçekleştirmekten mutlu olduklarını dile getirdi.

Nevzat Ulu da kalp nakli olacağını duyduğunda heyecanlandığını aktararak, "Çok mutluyum. Öner Bey ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Durumum iyi, çok rahatım." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :