Kalp krizi geçiren Danimarkalı futbolcu Christian Eriksen'in futbol hayatı bitmiş olabilir! Müdahalede Marc-Vivien Foé detayı

Kalp krizi geçiren Danimarkalı futbolcu Christian Eriksen'in futbol hayatı bitmiş olabilir! Müdahalede Marc-Vivien Foé detayı

Euro 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın 45. dakikasında bir anda yere yığılan Christian Eriksen'den güzel haber geldi. Eriksen'in durumunun iyiye gittiği ve kısa zamanda taburcu olacağı öğrenildi.

Euro 2020'nin hemen başında dramatik bir olay yaşandı. Turnuvanın favori takımları arasında gösterilen Danimarka'nın başarılı oyuncusu Christian Eriksen bir anda kendini yere bıraktı.

Gözleri kapanmayan ve hareketsiz yatan 29 yaşındaki oyuncunun kalp ritmi bozukluğu nedeniyle baygınlık geçirmesi sonrası saha içi bir anda hareketlendi.

Sağlık ekiplerinin yerine müdahalesi uzun süre devam etti. Kalp masajı yapılan başarılı oyuncu geri döndürülmeye çalışıldı.

Oyuncunun gözlerini açması sonrası sağlık ekipleri Eriksen'i ambulansa bindirerek hastaneye kaldırdı. Eriksen'in sağlık durumunun stabil olduğu ve mücadelenin ertelenmesine karar verilmişti.

Bu gelişmelerin akabinde iki tarafın görüşmeleri neticesinde futbolcular kısa süre sonra sahaya döndü ve mücadele kaldığı yerden devam etti. Finlandiya'nın galibiyetiyle sonuçlanan maç sonrası Danimarkalı oyuncular hastaneye koştu.

An itibariyle Eriksen'in durumunun daha da iyiye gittiği ve kısa sürede taburcu olabileceği açıklandı.

ÜMİT ÖZAT DA AYNISINI YAŞAMIŞTI

Bir dönem Fenerbahçe'de oynayan ve Almanya kariyeri esnasında Eriksen'in yaşadığı durumun aynısını yaşayan Ümit Özat da aynı şekilde döndürülmüş ve futbol hayatını sonlandırmıştı.

Inter'de top koşturan tecrübeli oyuncunun şampiyonaya devam edemeyeceği ilk gelen bilgiler arasında yerini alırken Eriksen'in futbol kariyerinin de burada sonlanmış olabileceği gelen bilgiler arasında.

FOE DE AYNISI OLMUŞTU

2003 yılında Konfederasyon Kupası mücadelesinde Kamerunlu Marc-Vivien Foé de aynı şekilde yere yığılmıştı. Doktorların müdahalesinin tartışma konusu olduğu Marc-Vivien Foé, yaşamını yitirmişti.

Danimarka'nın ünlü yazarlarından Stephane Demorand, Eriksen'e yapılan müdahaleyle ilgili detayları köşesine taşıdı. Ünlü yazar sağlık ekibinin yaptığı müdahale esnasında kritik durumları ve nasıl hayata döndürüldüğünü başarılı olarak nitelendirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.