Kaleiçi ve İbradı'nın "düğmeli evleri" Berlin'de tanıtılıyor

Kaleiçi ve İbradı'nın "düğmeli evleri" Berlin'de tanıtılıyor

ANTALYA (AA) - Antalya'nın tarihi turistik mekanları Kaleiçi, Üçkapılar ve alternatif turizm merkezlerinden İbradı, ITB Berlin 2016'da tanılıyor.180 ülkeden...

ANTALYA (AA) - Antalya'nın tarihi turistik mekanları Kaleiçi, Üçkapılar ve alternatif turizm merkezlerinden İbradı, ITB Berlin 2016'da tanılıyor.180 ülkeden katılımcıların bulunduğu fuarda Muratpaşa Belediyesinin, Kaleiçi ve Hadrian Kapısı (Üçkapılar) konseptiyle hazırladığı stand ilgi odağı oldu.Ziyaretçilere Kaleiçi rehberi ve Kaleiçi kültür haritası hediye eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kaleiçi'nin bir marka özelliği taşıdığını belirterek, "Kentimize gelen turistlerin Kaleiçi'ni mutlaka görmeleri gerektiğini anlatıyoruz. Kaleiçi özelinde kentimizin tanıtımına da katkı sağlıyoruz. Bu çalışmalarımızı, olanaklarımız ölçüsünde sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.
- İbradı, tarihi düğmeli evleriyle fuarda
Fuarda yerini alan Antalya'nın İbradı Belediyesi de ilçenin düğmeli evlerinden Altınbeşik mağarasına kadar pek çok değerini tanıtma fırsatı buldu.İbradı'nın doğal, tarihi ve kültürel değerleri ile Akdeniz kıyı bandı merkezli turizm hareketine bir alternatif oluşturduğunu belirten İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, ilçenin alternatif turizmin yıldızı olma yolunda ilerlediğini belirtti. Küçükkuru, yaptıkları tanıtım çalışmaları ile bölgelerindeki Altınbeşik Mağarası, tarihi düğmeli evler, kardelen gibi pek çok değerlerinin markalaşarak Akdeniz bölgesindeki alternatif turizm faaliyetlerinin yıldızı olacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :