Kaldırımlardan Sakarya'ya Necip Fazıl Sempozyumu

Kaldırımlardan Sakarya'ya Necip Fazıl Sempozyumu

Yozgat Valisi Yurtnaç:- "2017 yılını Yozgat genelinde Necip Fazıl Kısakürek Yılı ilan ettik"

 Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi, Bozok Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği'nin düzenlediği "Kaldırımlardan Sakarya'ya Necip Fazıl Sempozyumu" başladı.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki sempozyumun açılışında konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, gençlik için edebiyat ve fikir dünyaları adına bu sempozyumun güzel başlangıçlara vesile olması temennisinde bulundu.

Eğitimde kaliteyi artıracaklarını belirten Yurtnaç, şunları kaydetti:

"Eğitimde kalite dediğimizde ilk aklımıza gelen, fiziki olarak binaların güzelliğidir. Diğer taraftan öğrencilerimizin okuldaki başarısının artması, güzel lise ve üniversitelere kayıt olmasıdır. Ancak bir şeyi ihmal ettiğimizi düşünüyorum, gençliğimizin kimlik ve kişiliklerinin inşası. Bu düşünce ve bu dert, sempozyumun oluşmasına vesile olmuştur. Bu maksatla 2017 yılını Yozgat genelinde Necip Fazıl Kısakürek Yılı ilan ettik. İl genelinde okullarımızda üstadın Çöle İnen Nur ve Çile kitaplarının okutulmasıyla ilgili bir proje başlattık. Bu projenin devamı olarak hem üstadın vefatının 34. yıl dönümü hem üniversitemizin 11. kuruluş yıl dönümü bunları ekledik ve böyle bir sempozyumu gençlerimize hep birlikte sizlere sunalım dedik."

Türkiye Yazarlar Birliği Üyesi Muzaffer Doğan da Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının üzerinden 34 yıl geçmesine rağmen üstadın her yeri kapladığını söyledi.

Kısakürek'in eserlerinin dünyanın birçok ülkesinde tercüme edildiğini aktaran Doğan, şöyle devam etti:

"Gençlere hitabesini dinlediniz, biz o hitabeyi bizzat kendisinden dinledik. Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğe koymaktan bahsediyor. Aslında bu sempozyum da o taşı gediğine koyma faaliyetlerinden biridir. Kaldırımlar şairi olarak anılıyordu ama o daha sonra ‘Çilenin şairiyim ben.’ dedi. 60 yıl yazı yazan şiir yazan bir büyük şair, dünya çapında bir şair, 40 yıl da mücadele verdi. Anadolu’nun, milletin, Sakarya’nın ayağa kalkması için 40 yıl mücadele verdi. Bu sempozyumun görkemli bir şekilde hazırlanmasını bahşeden Allah’a hamd ediyorum. Valimize, belediye başkanımıza, Bozok Üniversitemize teşekkür ediyorum."

Sempozyum, 5 Mart'a kadar devam edecek.

Sempozyumda sunulan bildiriler, hakem raporları ve diğer düzenlemelerden sonra Bildiriler Kitabı olarak yayımlanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler