Kalabalığın üzerine kasten sürmüş

Kalabalığın üzerine kasten sürmüş

Çin'in Liaoning eyaletinde aracını kalabalığın üzerine süren kişinin eylemi kasten yaptığı açıklandı

PEKİN (AA) - Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinde 5 kişinin ölümüne, 19 kişinin yaralanmasına neden olan sürücünün aracını kalabalığın üzerine kasten sürdüğü bildirildi.

Liaoning Eyaleti Ciençang Kamu Güvenliği Bürosundan yapılan açıklamaya göre, eyaletin Huludao kentinde dün meydana gelen olaya ilişkin yürütülen soruşturmada, Han soyadlı 29 yaşındaki sürücünün, intihar etmek için aracını kalabalığın üzerine sürdüğü ortaya çıktı.

"Ön yargılı, dar görüşlü ve işsiz" olduğu belirtilen Han'ın son zamanlarda eşiyle kavga ettiği ve kendini öldürmek için direksiyonun başına geçtiği kaydedildi.

Han'ın eylemi "aşırı düşünceleri" nedeniyle gerçekleştirdiği, ilkokul öğrencilerini de özellikle hedef almadığı bildirildi.

- İlkokul yakınındaki kalabalığa dalmıştı

Huludao'da dün söz konusu kişi aracını ilkokulun yakınında toplanmış kalabalığının üzerine sürmüş, 5 kişi yaşamını yitirirken, aralarında çocukların da bulunduğu 19 kişi yaralanmıştı.

Olaydan hemen sonra yakalanan sürücü hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Çin'in Hunan eyaletinde geçen eylülde sabıkalı bir sürücünün aracını şehir meydanındaki kalabalığın üzerine sürmesi sonucu 11 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :