Kahramanmaraş'ta şehit için ay ve yıldız üzerine ayetli anıt

Kahramanmaraş'ta şehit için ay ve yıldız üzerine ayetli anıt

Sümbüllü hat sanatıyla yapılan anıtın yıldız bölümünde besmele, ay bölümünde ise Bakara Suresi'nin 154'üncü ayeti yer alıyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, Ağrı'da 1998'de terörle mücadelede şehit düşen Piyade Er Ali Dalkara için ay yıldız üzerine besmele ve ayet yazılı anıt yapıldı.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'ın talimatıyla, ilçeye bağlı Bağlarbaşı Mahallesi Tevfik Kadıoğlu Bulvarı'ndaki Şehit Piyade Er Ali Dalkara Parkı yenilendi ve buraya bir de anıt inşa edildi.

Ay ve yıldızdan oluşan anıt, üzerinde barındırdığı anlamlarla da dikkati çekiyor. Sümbüllü hat sanatıyla yapılan anıtın yıldız bölümünde besmele, ay bölümünde ise Bakara Suresi'nin 154'üncü ayeti yer alıyor.

Belediye Başkanı Okay, yaptığı açıklamada, vatanı ve milleti uğruna canından bile vazgeçen tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Şehitlerin anılarını yaşatmaya devam edeceklerini ifade eden Okay, şöyle konuştu:

"Bakara Suresi 154'üncü ayette, 'Allah yolunda öldürülen kimseler için (ölüler) demeyin. Hayır, onlar diridirler. Fakat siz, farkında olmazsınız' geçiyor. Şehidimiz için yaptığımız anıtta bu ayete yer verdik. Çünkü, hiç şüphesiz ki onlar ölü değildirler. Vatanımızı ve milletimizi korumak için canını hiç düşünmeden feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu yönde çalışmalarımız devam edecek. Parklarımızda şehitlerimizin isimlerini yaşatmak için elimizden geleni yapacağız."

Kahramanmaraş'ta şehit için ay ve yıldız üzerine ayetli anıt

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :