Kahramanmaraş'ta Enerji İş Sendikası temsilcisinin darbedilmesi

Kahramanmaraş'ta Enerji İş Sendikası temsilcisinin darbedilmesi

Hak-İş Yönetim Kurulu:-"Enerji-İş Sendikamıza geçmiş olsun dileğinde bulunarak, yetkilerin bu saldırıyı gerçekleştirenleri yakalayıp adalete teslim etmelerini bekliyoruz"

ANKARA (AA)- Hak-İş Yönetim Kurulu, Kahramanmaraş'ta Enerji İş Sendikası temsilcisinin darbedilmesini kınayarak, yetkililerden bu saldırıyı gerçekleştirenleri yakalayıp adalete teslim etmelerini istedi.

Hak- İş'ten yapılan yazılı açıklamada Afşin-Elbistan Termik Santrali'nde darbedilen Enerji-İş Sendikası Kahramanmaraş Temsilcisi Keramettin Erdoğan'a yapılan saldırı kınandı.

Açıklamada, Hak-İş Yönetim Kurulu adına, "Enerji-İş Sendikamıza geçmiş olsun dileğinde bulunarak, yetkilerin bu saldırıyı gerçekleştirenleri yakalayıp adalete teslim etmelerini bekliyoruz" ifadesine yer verildi.

Bu saldırının, demokratik sendikal mücadeleyi tehdit ettiğini belirten yetkililer, "TÜRK-İŞ'e bağlı TES-İŞ Sendikası Şube Başkanının akrabaları tarafından darbedildiği anlaşılan saldırı olduğu belirtilmektedir. Bu saldırganlığı ne TÜRK-İŞ ne de TES-İŞ' sendikasının onaylamayacağına ve bu tip saldırganlığa prim vermeyeceğine inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Enerji İş sendikasına geçmiş olsun dileğinde bulunarak yetkililerden bu saldırıyı gerçekleştirenleri yakalayıp adalete teslim etmelerini isteyen Hak-İş Yönetim Kurulu, tedavisi yoğun bakımda devam eden Keramettin Erdoğan'a acil şifalar diledi.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin demokratik sendikal mücadeleye tahammülü olmadığını kaydeden Hak-İş Yönetim Kurulu, açıklamasında, "Alçak saldırıyı gerçekleştirenleri ve azmettirenleri lanetliyor, çalışma barışı iş yeri huzuru ve demokratik sendikal mücadeleyi tehdit eden bu saldırgan yapıyı kınıyoruz." ifadesine yer verdi.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :