Kahramanmaraş'ta çalıntı araç iddiası

Kahramanmaraş'ta çalıntı araç iddiası

Kentteki bir araç kirlama firmasından alınan 16 kayonetin Suriye'ye kaçırıldığını öne süren firma sahibi cumhuriyet savcılığa suç duyurusunda bulundu

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta bir kişi, kiraya verdiği 16 aracının Suriye'ye kaçırıldığı iddiasıyla, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre, bu yılın hisan ayında Faruk Salman'a ait oto kiralama firmasına gelen Hasan Sadi Yüksekbaş, Mersin ve İskenderun limanında çalıştırmak üzere 16 arazi tipi kamyonet kiralamak istediğini söyledi.

Bunun üzerine elinde istenilen kadar aracı olmadığını belirten Salman, başka firmalardan da temin ettikleriyle birlikte 16 aracı sözleşme karşılığından Yüksekbaş'a teslim etti. Firmadan 4 ay kesintisiz paralarını alan Salman, dördüncü ayın sonunda itibaren parasını alamadı.

Araç takip sisteminden araçlarının Suriye sınırında olduğunu tespit eden Salman, Kahramanmaraş ve Mersin'de cumhuriyet başsavcılıklarına konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Salman, gazetecilere yaptığı açıklamada, araçlarının Suriye'ye götürüldüğünü iddia etti.

Firma olarak mağdur durumda olduklarını belirten Salman, şunları kaydetti:

"Araçları verdiğim kişi kiralama ücretlerini ödemeyince kendisini aradım. Oda 'hak edişi alamadım bu yüzden paranızı ödeyemedim' dedi. İlgili firmadan tekrar aradılar, 'araçlar müdürümüz tarafından çalınıp, Suriye'ye satılmış' diye bilgi verdiler. Bizde Mersin ve Kahramanmaraş cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunduk. Bu araçların Suriye'de görüldüğü söylendi. Bazı araçlarımın Suriye'deki grupların elinde olduğu ifade edildi."

Araçlarının çalındığına dair güvenlik güçlerinin bir işlem yapmadığını dile getiren Salman, bu yüzden mağdur olduğunu ve çalıntı kararı çıkmadığı için de kaskodan hak iddia edemediğini ifade etti.

Salman, araçların çalınmasından dolayı 1 milyon 200 bin lira maddi zarara uğradığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :