Kahramanmaraş'ta ateşle oynayanlar var: Yıkılması gereken 48 bin bina var, başvuru sayısı 35 bin

Kahramanmaraş'ta ateşle oynayanlar var: Yıkılması gereken 48 bin bina var, başvuru sayısı 35 bin

Kahramanmaraş'ta yerinde dönüşüm projesine 35 bine yakın başvuru olduğu bildirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Kahramanmaraş İl Müdürü Ahmet Şahin tarafından hak sahibi vatandaşlara ve mahalle muhtarlarına yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, Kahramanmaraş'ta yerinde dönüşüm projesine yaklaşık 35 bin başvuru olduğu ve bu projenin şehir için oldukça önemli olduğu dile getirildi.

Her ilçe için kurulan stantlarda bilgiler alan vatandaşlar, bakanlık yetkililerinden bilgiler aldı.

Gerçekleştirilen programın verimli geçtiğini ifade eden Tuba Özden, "Malum Kahramanmaraş'ta bu dönem çok sıkıntılı geçiyor. Depremde en çok etkilenen illerin başında geldiğimiz için yıkımımız çok fazla. Yerinde dönüşüm projeleri de henüz netleşmedi. Nasıl olacak, konular nereye varacak bununla ilgili bilgilendirme yapıyorlar. Takip edeceklerinin sözünü verdiler, biz de muhtarlar olarak sürecin biraz yavaş ilerlediğinden çok fazla ilgi görmediğinden dolayı şikayetlerimizi ilettik. Müdürümüz, ekipteki arkadaşlarla konuyu yakından takip edeceklerinin sözlerini verdiler. Güzel bir program oldu, verimli geçti inşallah konuşmalar yerine getirilirse süreç hızlı şekilde tamamlanır diye düşünüyorum" dedi.

Kahramanmaraş'ta deprem sonrası 48 bin binanın ağır hasarlı olduğu açıklanmıştı. Bu binaların 35 bininden başvuru gelirken 13 binadan ses yok.

Yerinde dönüşüm projesinin Kahramanmaraş için önemli bir adım olduğunu söyleyen Atilla Erimhan, "En azından bizleri aydınlatma açısından bizim için çok güzel oldu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz bizleri aydınlattı. Tabi daha çok şeyler var bunları da inşallah bu konuşmalarla halledeceğimizi düşünüyorum. Bakanlığa da Sayın Cumhurbaşkanımıza da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Merkez Onikişubat ilçesi Çukurhisar Mahallesi'nde yaşadığını ve bölgenin yüksek rakımlı bölgeleri arasında yer aldığını anlatan Muhsin Akbaba ise, "İnşallah bu süreç bir an önce sonuçlanır. Yeterince geç kalındı zaten vatandaşlarımız da mağdur. Malum kış geldi, 11'nci aydan sonra bizim bölgelere kar yağmaya başlar. Bundan sonra ne kadar çabuk hızlanırsa bizim için çok avantajlı olur çünkü vatandaşlarımız perişan" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.