Kahramankazanlı öğrenciler AVM’de kitap okudu

Kahramankazanlı öğrenciler AVM’de kitap okudu

ANKARA (AA) - Kahramankazan'da bir grup lise öğrencisi alışveriş merkezinde kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi. Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi...

ANKARA (AA) - Kahramankazan'da bir grup lise öğrencisi alışveriş merkezinde kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen "Bizimle okur musunuz?" adlı etkinliğe çok sayıda öğrenci, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Öğrenciler, arkadaşlarının çaldığı keman ve gitar eşliğinde yarım saat kitap okudu. Öğrenciler ayrıca alışveriş için gelen vatandaşlara "Bizimle kitap okur musunuz?" diyerek okuma alanına davet etti. Öğrencilerin isteğini geri çevirmeyen vatandaşlar da etkinliğine katılarak, öğrencilere destek oldu.

Etkinlikte, öğrencilerin Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler için yazdığı mektuplardan bazı örnekler de okundu. Babası Afrin’de görev yapan 9. sınıf öğrencisi Aybike Kahraman, mektubunu okurken gözyaşlarına hakim olamadı.

Etkinlik, okulun müzik grubunun verdiği konserle sona erdi.

Öğrenciler ve vatandaşlar, daha sonra okudukları kitapları okulun kütüphanesine bağışladı.

Okul müdürü Fatih Erdoğan, kitap okuma konusunda farkındalık oluşturmak için alışveriş merkezini seçtiklerini belirterek, "İnsanlar AVM’lere alışveriş yapmak, hoş vakit geçirmek için ya da eğlenmek için geliyorlar ancak bu etkinliğimizle hoş bir sürprizle de karşılaştılar. Öğrencilerimizin teklifini geri çevirmeyerek destek oldular. Okudukları kitapları da kütüphanemize bağışladılar. Bu da bizi çok mutlu etti." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :