KADİR GECESİ MESCİD-İ AKSA’YI KAPATTILAR!

KADİR GECESİ MESCİD-İ AKSA’YI KAPATTILAR!

Genç MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı ve Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Adıgüzel, yardım faaliyetleri kapsamında bulunduğu Kudüs’te yaşananları Memleket’e anlattı

 Adıgüzel, Kudüs’te Kadir Gecesi’nin Türkiye’den 1 gün sonra idrak edildiğini hatırlatarak, Müslümanlar akın akın Mescid-i Aksa’ya ilerlerken, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya giriş çıkışı yasakladığını bildirdi.  Adıgüzel konuyla ilgili olarak şu bilgileri aktardı:

Kudüs’te bu akşam Kadir gecesi olarak eda edilecek. Bu yüzden yaklaşık 500.000 müslümanın buraya gelmesi tahmin ediliyor. Batı şeriadan 40.000 kişiye izin verilmeyeceği söylendikten sonra Ramallahta gösteriler ve çatışmalar ufak ufak başlamış bulunuyor. Binlerce İsrail asker ve polisi var buralarda ve her 10 adımda bir kontrol noktası var. Bu sabah saat 12 civarlarında küçük bir bayan grubu Ramallah’tan gelmek isteyenlere destek sloganları attı ve polisin ağır müdahalesiyle karşılaştı. Ardından polis asker bütün giriş-çıkışları Mescid-i Aksa’ya kapattı. Bununla da kalmadı. Mescid-i Aksa’ya çıkan bütün yolları kapattı. Asker ve polis sayısı had safhada bulunuyor. Çok sert davranıyorlar. Sadece 50 yaş üstü erkekleri ve her yaşta bayanları alıyorlar. Diğer girmek isteyenlere çok sert müdahalelerde bulunuyorlar. Dün akşam halktan biriyle konuştuğumuzda bugün ve yarın burada Gazze için büyük bir ayaklanma yapacaklarını belirtti. Ben burada ekip başıyım. Büyükelçilikten otelden dışarı çıkmamamız konusunda uyarıldık. Sadakataşı Derneği olarak dün burada büyükelçinin katılımıyla 3 bin kişilik iftar verdik. Yarın da yetimlere bayramlık ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulacağız. Ayrıca Gazze’de de günlük yardım çalışmalarımız devam ediyor. 

memleket.com.tr

kadir-gecesi-mescid-i-aksa’yi-kapattilar-(2).jpg

kadir-gecesi-mescid-i-aksa’yi-kapattilar-(3).jpg

kadir-gecesi-mescid-i-aksa’yi-kapattilar-(1)---kopya.jpg