Kadir Gecesi mesajları

Kadir Gecesi mesajları

Kadir Gecesi mesajları, bin aydan daha hayırlı kadir gecesi mesajları

baskan_akyurek_1_b_1[1]-002.jpg

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TAHİR AKYÜREK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ramazan ayının kalbi olan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa huzur getirmesini diledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Kadir Gecesi mesajı şöyle:

“Rahmeti, mağfireti ve bereketiyle evlerimize, gönüllerimize misafir ettiğimiz bir Ramazan ayının daha sonuna yaklaşırken mübarek Kadir Gecesi’ne kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Rahmet ayı Ramazan’da oruç tutarak, zekat vererek, Kur’an okuyarak, teravih namazlarını hep birlikte büyük bir coşkuyla eda ederek Kadir Gecesi’ne ulaştık. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olan, feyizli ve bereketli bu mübarek geceye bizleri eriştirdiği için Cenab-ı Hakk’a şükrediyoruz.

Rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı mübarek gün ve geceler, günahlarımızın affı için çok ciddi fırsatlardır. Ramazan ayının kalbi olan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde kardeşlik bağları daha da güçlenecek, gönüllerdeki huzur iklimi berraklaşacaktır. Yapılacak dua ve yakarışlar, bir rahmet sağanağı olarak bütün dünyada yankı bulacaktır. Huzur ve huşu içerisinde geçirilen Ramazan günleri, Kadir Gecesi’nin rahmet ve bereketi ile doruğa çıkacaktır.

Bu mübarek gecede dualarımızda Doğu Türkistan’da, Filistin’de, Suriye’de, Arakan’da, Irak’ta, Mısır’da ve dünyanın farklı coğrafyalarında zulüm altında olan, canı yanan, feryat eden Müslüman kardeşlerimizi de unutmayalım.

Bu duygularla, bütün hemşehrilerimin ve İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor; mübarek gecenin ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa huzur getirmesini diliyorum.”

 

rep_6666-001.jpg

AK PARTİ İL BAŞKANI MUSA ARAT

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, tüm İslam âleminin mübarek Kadir Gecesi’ni kutlayarak; “Bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyaya sevgi ve barışın tesis edilmesine vesile olmasını niyaz ediyorum” dedi.

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni kutladığı bir mesaj yayımladı.

İl Başkanı Musa Arat, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Kadir Gecesi, Cenab-ı Allah(c.c) tarafından Kur’anı Kerim’in indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği, bin aydan daha hayırlı mübarek bir gecedir. Her sene Allah’tan bir bağış, Hz. Peygamber’den bir armağan olarak gelen bu mübarek gecede, güzel vatanımızda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimiz, ülkemizin yakın ve uzak çevresinde bulunan ve felaketlerle boğuşan İslam Aleminin bütün Müslümanları için sevginin, barışın ve huzurun hakim olması en büyük dileğimdir.

Bu mana ikliminde gönüllerimizi saflaştırmak, feyiz, bereket ve güzelliklerden istifade etmek, bizim bu güzel geceyi en iyi şekilde değerlendirmemiz sonucunda elde edeceğimiz kazanımlar olacaktır.

Bu duygularla, aziz milletimizin ve İslam aleminin ve tüm Konyalı hemşerilerimizin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor; bu gece yapacağımız dua ve ibadetlerin, insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan (c.c)’tan niyaz ediyorum.”

 

murat-cicek.jpg

MHP KONYA İL BAŞKANI MURAT ÇİÇEK

Rahmet, mağfiret ve kurtuluş  ayı olan mübarek Ramazan ayı içerisinde bin aydan daha hayırlı olduğu yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'de müjdelenen mübarek Kadir Gecesi'ne erişmiş bulunmaktayız. Kadir Gecesi; huzur,esenlik ve müjdelerle dolu bir gecedir. Ancak; yaşadığımız bu mübarek gün ve gecelerde Türk-İslam alemi üzerinde oynanan kanlı tezgahlar ve insanlıkla alakası olmayan zulümler bizleri derinden yaralamaktadır.

Müslüman Uygur Türkleri'nin oruç tutmalarını engellemek maksadı ile uygulanan yasaklar, şiddet ve işkenceler  hiç bir şekilde insanlıkla bağdaşmamaktadır.  Türk-İslam aleminin her zamankinden daha çok dayanışmaya ve kenetlenmeye  ihtiyacı vardır. Birlik, beraberlik ve umutlarımızın baki olması için, herkes duyarlı olmalı,hassas hareket etmeli ve mübarek günlerde dua etmelidir.

Türk Milleti kendi inanç ve kültüründen aldığı güç ile her zaman bütün zorlukların üstesinden gelebilme kudretine yüce Allah(c.c.)'ın izniyle sahiptir. Bu düşünceler ile Konya'lı hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve Türk-İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi'ni  kutluyor, içtenlikle yapılan tüm duaların kabul görmesini Yüce Allah(c.c.)'tan niyaz ediyorum.

 

askon.jpg

ASKON KONYA ŞUBE BAŞKANI YAKUP YILDIRIM

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, ‘Bin aydan daha hayırlı’ gece olarak Mübarek Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı. ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, mesajında Ramazan günlerinin Kadir Gecesi`yle sona yaklaştığını belirterek, "Mübarek Ramazan ayı içerisinde yer alan, mükafatların sınırsız olarak verildiği, kalplerimizin, duygu ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arındığı, aramızdaki sevginin hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkanı bulduğumuz Kadir Gecesi’ni idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kur ’an-ı Kerim ’in inmeye başladığı, İslam’da en kutsal ve faziletli gece olarak bilinen ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin başta Konyalı hemşerilerimize, milletimize, İslam alemine hayır, huzur ve barış getirmesini Cenabı Allah ’tan niyaz ediyorum" dedi. Kadir Gecesi’nin İslam aleminde kan ve göz yaşının durmasına vesile olmasını temenni ettiklerini dile getiren Yıldırım, “Maalesef İslam coğrafyalarının birçoğunda kan, gözyaşı ve zulüm var. Doğu Türkistan’dan, Filistin’e, Çeçenistan’dan Arakan’a kadar birçok coğrafyada Müslüman kardeşlerimiz zor günler geçiriyor. Yüce Allah bu geceyi onların kurtuluşuna, kan ve gözyaşının durmasına vesile kılsın. Biz de dualarımızla kardeşlerimizin yanında olalım” ifadelerini kullandı.

Kadir gecesinin Ramazan Bayramının habercisi olduğunu dile getiren Yıldırım, “On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını tamamlamak üzereyiz. Ramazan ayında yardımlaşma ve dayanışma ruhunda yaşamış olduğumuz manevi duygulara bir de bayram sevinci eklenmiştir. Bayramlar kırgınlık ve dargınlıkların bittiği, yeni birlikteliklerin doğduğu zamanlardır. Bu duygu ve düşüncelerle Konyalı hemşerilerimin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı da şahsım ve ASKON Konya Şubesi adına tebrik ediyorum”  diye konuştu.

 

prof.dr.-bayram-sade.jpg

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. BAYRAM SADE

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesajı yayımladı. “Kadir Gecesi, insanlık âlemi için bir kurtuluş, mağfiret ve bağışlanma vesilesi olan mübarek gecelerin en anlamlısıdır” diyen Rektör Sade, “ Yüce yaratan tarafından Kur’an’ın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir.Birlik, beraberlik ve kardeşlik sofralarında buluştuğumuz Ramazan-ı Şerif’in son günlerine yaklaşırken Kadir Gecesi’ne ulaşmanın huzurunu, mübarek Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Kadir Gecesi gibi mübarek bir gecenin, millet olarak aramızdaki; sevgiyi, hoşgörüyü, yardımlaşmayı artırmasına, paylaşmayı ve özveriyi pekiştirmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Doğu Türkistan’da, Kerkük’te, Musul’da, Urumçi’de, Gazze’de ve Dünyanın birçok yerinde şehit edilen soydaşlarımıza ve din kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.

img_9539[1].jpg

KONYA SMMMO BAŞKANI İSMAİL TURAN

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan, Kadir Gecesi münasebetiyle yazılı bir tebrik mesajı yayınladı. Dünya ve ahiret hayatının yol göstericisi olan, insanlığı her türlü sorundan çıkarıp doğruluğa ulaştıran yüce dinimizin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesinde indirildiğine vurgu yapan Başkan Turan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Mübarek Ramazan ayı içerisinde yer alan ve rahmeti çok olan Kadir Gecesi’ni idrak etmenin sevincini yaşıyoruz. Bu mübarek gecenin kıymeti bilinerek en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirilmesiyle anlam kazanan mübarek gecenin kıymet ve önemini ancak Kuran’a büyük bir şevkle sarılmak, onun gösterdiği yoldan ilerlemek ve bizlere sunduğu ilahi mesajları okuyup, anlayıp ona göre yaşamakla mümkün olacaktır. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v), bu mübarek gecenin faziletine inanarak geceyi güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının affedileceği müjdesini vermiştir. Cennet kapılarının sonuna kadar aralandığı Kadir Gecesinde günümüzde fazlasıyla görülen ve şeytanın tuzağı olan her türlü, dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine aramızda sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve kardeşliğin hâkim olması için çalışmalıyız. Huzur ve mutluluğun kaybolduğu, tartışma ve gerginliklerin zaman zaman en üst seviyelere yükseldiği böyle bir dönemde bizi biz yapan manevi değerlerimizi güçlendirmemiz gerekmektedir. Ayrıca bu mübarek gece de başta Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde Türk ve Müslüman kardeşlerimize yapılan kötülüğün sona ermesi için de dua etmemiz, onların huzur ve mutluluğa ulaşmalarına katkı sağlayacaktır. Bu vesile ile başta meslektaşlarım olmak üzere tüm hemşerilerimin ve İslam âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu mübarek gecede yapacağımız duaların bütün dünyaya barış ve esenlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” şeklinde belirtti.

dsc01615.jpg

SELÇUKLU ZİRAAT ODASI BAŞKANI NURETTİN AKCAN 

Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Nurettin Akcan  Bin aydan daha hayırlı olan  Kadir Gecesi dolayısıyla  bir mesaj yayınladı. Akcan mesajında şu görüşlere yer verdi:  Hemşerilerinin ve tüm İslam dünyasının mübarek Kadir Gecesi’ni kutlayan Selçuklu Ziraat  Odası  Başkanı Akcan , Kur’an-ı Kerim’in  ilk olarak indirildiği gece olan Kadir Gecesi’nin dinimizde insanlık için en hayırlı,en değerli gece olarak anıldığını belirterek, “Bu kutsal gecenin bizlere hidayet rehberi olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in daha iyi anlaşılması ve hayatımıza en güzel şekilde yansıması için bir fırsata dönüşmesini diliyorum” dedi ve şöyle devam etti.

“Kardeşliğin, dayanışmanın, rahmetin ve bereketin ayı Ramazan’ın son günlerine yaklaşılırken bu manevi atmosferi bin aydan daha hayırlı yapan Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanları engin düşünmeye ve değerlendirmeye yönlendiren bu gecenin, her zaman ve her mekânda muhtaç olduğumuz birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına, toplumu toplum yapan özelliklerin başında sayılabilecek olan saygı ve sevginin bu gecede gönüllerde hayat bulacağına inanıyoruz. Bu mübarek gecede; hoşgörünün, barış ve huzurun olması en büyük dileğimizdir
“Bu gece feyiz ve bereketi bin aydan daha hayırlı olan, yüreklerimizin ibadetle çarpıştığı bir gecedir. Arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve gecelerde ibadetlerimizde, ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli olduğu bilinmeli, bugünü her gün yaşamaya gayret etmeliyiz.
“Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni kutlar; bu gecenin, ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini dilerim.

 

genc-002.jpg

AK PARTİ KARATAY İLÇE BAŞKANI MEHMET GENÇ

Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Kadir Gecesi münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Genç, mesajında “Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Ramazan ayının 27. gecesi olan mübarek Kadir Gecesi’ne kavuşmuş bulunmaktayız. Mevla’nın ‘Bin aydan daha hayırlı’ olduğunu müjdelediği, Kulların Rabbi' ne en yakın olduğu bu kutlu Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Faziletleri sınırsız olan bu mübarek geceyi en güzel şekilde geçirmek, bu vesileyle ibadetlerde bulunmak kendi hayrımıza olacaktır. Bu mübarek geceyi, af ve mağfireti bol olan Yüce Rabbimize karşı af dileyerek ve dua ederek geçirmeliyiz. Tüm dünyada zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin bir an evvel yaşadıkları zulümden kurtulmaları için samimiyetle dua etmeliyiz. Barış huzur ve kardeşlik duygularının tüm dünyaya hâkim olmasını Yüce Allah’tan diliyor;

Mübarek Ramazan ayının incisi olan ve bayramın habercisi niteliğindeki bu gecede; aramızdaki kırgınlıklara, dargınlıklara son vererek, Mevla’nın evi olan kalplerdeki kırıklıkları onarmak en güzel ibadetler arasında yer alacaktır. Bu vesile ile bütün Konya' lı hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin Kadir gecesini tebrik eder, tüm insanlığın huzura kavuşmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.”

 

 

muhammed-said-celik.jpg

AK PARTİ KONYA İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI MUHAMMED SAİD ÇELİK

AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik, Kadir Gecesi münasebeti ile bir mesaj yayınladı. Başkan Çelik, Konyalıları tüm masumlar için duaya davet etti.Başkan Çelik’in Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajı şöyle;“İslam alemi olarak rahmet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’in sonuna yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. Bizleri böyle müstesna bir geceye ulaştıran Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun. Bu mübarek zaman dilimlerinde bile Türk İslam coğrafyalarında masum kardeşlerimiz kan ağlamaya devam ediyor. Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bu kutlu gecede tüm hemşehrilerimi başta şehrimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm Türk İslam aleminin kurtuluşu için duaya davet ediyorum. İnşallah bu gece Doğu Türkistan, Mısır, Suriye, Filistin, Irak başta olmak üzere tüm mazlumların rahat bir nefes almasına, göz yaşlarının dinmesine vesile olur. Bu gecenin birlik, beraberlik ve kardeşliğimin pekişmesine vesile olmasını, tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Kadir Gecenizi tebrik ediyor, Rabbimizden bizleri Ramazan Bayramı’na eriştirmesini niyaz ediyorum.

basin1-001.jpg

BEYŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MURAT ÖZALTUN

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Özaltun yayınladığı mesajında, “Rahmet ve bereket ayı Ramazan'ın son günlerine yaklaşmanın hüznünü yaşarken, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ne ulaşmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz. Kur’an-ı Kerim’in indiği ve bir ömürden daha hayırlı olan bu gece; bizler için bir lütuf,Yüce  Allah’ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu, yapılan dua ve tövbelerin kabul edildiği hayırlı ve kutlu bir gecedir.Bu mübarek gecenin, kalplerimizin kötülüklerden arınmasına, gönül dünyamızın aydınlanmasına, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşının durmasına, insanlığın barış ve saadetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, tüm hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyorum. ”dedi.

mehmet-tutal.jpg

SEYDİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TUTAL

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kadir Gecesi münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Mehmet Tutal, on bir ayın Sultanı Ramazan'ı şerifin en güzel müjdelerinden birisi olan Kadir Gecesi'nin tüm İslam Âlemi'ne hayırlar getirmesini dileyerek duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Hayatımıza rehber olan Kur'an-ı Kerim'in indirildiği Mübarek Ramazan'ı Şerifin sonuna gelirken bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesine erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her gününde ayrı bir güzellik ve manevi sırlarla dolu Ramazan'ı Şerifle vedalaşırken Mü'minlere sunulan bu büyük geceyi hakkıyla yad etmeli ve hakka yakınlaşabilmek için bir vesile bilmelidir. Peygamber Efendimizin, “Kadir Gecesini,  kim sevabına inanıp onu kazanmak ümidiyle ihya ederse, geçmiş günahları affedilir.” Hadisi Şerifini hatırlamalı Kur’an ve ibadet ile meşgul olmalıyız. İslam Coğrafyası üzerinde dua bekleyen kardeşlerimiz için duyarsız kalmamalı, fiili bir yardım yapamıyorsak bile onların kurtuluşa ermeleri için dua etmeliyiz.

 Bu duygu ve düşüncelerle içinde bulunduğumuz Ramazan’ı Şerif ve içinde barındırdığı bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin başta hemşehrilerim olmak üzere Tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini dilerim.” dedi. 

 

baÅŸkan-konurer[1]-001.jpg

AK PARTİ SEYDİŞEHİR İLÇE BAŞKANI MUSTAFA KONURER

Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer Kadir Gecesi dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

İlçe Başkanı Konurer yayınladığı kutlama mesajında; Ramazan Ayının son günlerinde bir taraftan rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerifi uğurlamanın hüznünü yaşarken diğer taraftan da Kur'an-ı Kerim'in indirildiği ve "Bin Aydan Daha Hayırlı Gece" olarak müjdelenen Kadir Gecesi'ne Müslümanlar bir kez daha erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız.

 Yıllardır İslam coğrafyasında yaşanan acı ve gözyaşının son bulması adına birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına yürekten inandığım Kadir Gecesinin barışın ve kardeşliğin hâkim olduğu güzel günlere vesile olması en büyük temennimizdir. Kadir gecesi insanların yalvarış ve yakarışlarını Yüce Allah’a gönülden sunacağı ve O”nun sonsuz affından ve merhametinden bol bol yararlanacağı, umudu ve huzuru müjdeleyen özel ve güzel bir gecedir.

Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kadir Gecesinde ellerimizi semaya açarak Rabbimizden affedilmeyi dilediğimiz dualarda hep birlikte gönülden ve yürekten buluşmak dileğiyle Seydişehirli hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin mübarek Kadir Gecelerini kutlar, Ramazan Bayramına sağlık ve huzur içerisinde ulaşmalarını yüce Allah’tan (c.c) niyaz ederim.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler