Kadına Şiddetle Mücadelede Teşkilat Sayısı Arttı

Kadına Şiddetle Mücadelede Teşkilat Sayısı Arttı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan bir programda yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında teşkilat sayısının arttığını belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen "Türkiye Yüzyılı: Kadın Buluşması" programına katıldı. Programda yaptığı konuşmada kadının toplumdaki önemine vurgu yapan Bakan Yerlikaya, Türk toplumunda kadının her zaman özel bir yeri olduğunu ifade etti. Kadının tarihteki rolüne değinen Bakan Yerlikaya, kadınların Türkiye'nin kuruluşundan bağımsızlık mücadelesine kadar her dönemde önemli roller üstlendiğini belirtti.

Ayrıca, elektronik kelepçe projesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, yüksek riskli şiddet vakalarını önlemek için aktif olarak 720 elektronik kelepçe kullanıldığını ve bu kapasitenin bin 500'e çıkarılmakta olduğunu belirtti.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede teşkilatların önemine değinen Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki teşkilatlarda kadına yönelik şiddetle mücadele birim sayısını bin 267'ye yükselttiklerini açıkladı. Ayrıca, Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulamasının da bu mücadelede önemli bir rol oynadığını ve 6 milyondan fazla kişi tarafından indirildiğini ve 1 milyondan fazla ihbarın bu sistem üzerinden yapıldığını ifade etti.

Programa katılan diğer konuşmacılar arasında Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok da yer aldı. Altınok, Türkiye'nin bugünlere gelmesinde Anadolu kadınlarının emeklerinin büyük olduğunu vurgulayarak, kadınların varoluş mücadelesini önemsediğini ifade etti.

Program, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi. İçişleri Bakanı Yerlikaya ve diğer katılımcılar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladılar.

Kadına Şiddetle Mücadelede Teşkilat Sayısı Arttı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.