Kaçakları Erzurum diye köy yolunda bırakmışlar

Kaçakları Erzurum diye köy yolunda bırakmışlar

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yurda yasa dışı yollarla giren 48 Afganistanlı, "Erzurum'a geldik" denilerek bir köyün girişinde bırakıldı- Köylülerin yiyecek ve giyecek verdiği kaçaklar, daha sonra jandarma ekiplerine teslim edildi

KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yurda yasa dışı yollarla giren 48 yabancı uyruklu, "Erzurum'a geldik." denilerek bir köyün girişinde terk edildi.

Afganistan uyruklu 48 kişi, Kars-Erzurum karayolunda Sarıkamış ilçesine bağlı Şehitemin köyü mevkisinde bulundukları minibüsten indirildi.

"Erzurum'a geldik." denilerek bırakılan yabancı uyruklulara, durumu anlayan köylüler sahip çıktı. Köylüler, kaçakları köydeki okul binasına götürerek giysi ve yiyecek verdi.

Köylülerin ihbarı üzerine gelen jandarma ekipleri, Afganistanlıları Sarıkamış Jandarma Komutanlığına götürdü.

Jandarma, kaçakların yasa dışı yollarla yurdu girişini yapanları yakalamak için çalışma başlattı.

Şehitemin köyü Muhtarı Suat Gündüz, AA muhabirine, kaçakların Ağrı Doğubayazıt tarafından Erzurum'a götürülmek üzere araçla yola çıkarıldığını söyledi.

Araç sürücüsünün sabah erken saatlerde kaçakları ana yolda indirdiğini belirten Gündüz, "Bizim köyün yolunu göstererek bu yolun Erzurum'a gittiğini söylemiş. Kaçaklar da yaklaşık 8 kilometre yürüyerek köye gelmiş. Durumu anlayınca karınlarını doyurduk, giyecek verdik, daha sonra durumu jandarmaya bildirdik." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :