Kabakçı'nın eğitim yılı mesajı

Kabakçı'nın eğitim yılı mesajı

Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa KABAKCI 2014–2015 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Kabakcı Mesajında; “Yeni bir eğitim-öğretim yılının başlamasının heyecanını ve mutluluğunu yaşamaktayız. Eğitim; ekonomik ve sosyal kalkınmanın temelini oluşturan, devamlılığını sağlayan, toplumların gelişmesinde büyük rol oynayan en önemli faktördür. Toplumlar, eğitim sayesinde başarıya ulaşmış, yine eğitim ve öğretim ile belirli medeniyet seviyelerine ulaşıp yol almışlardır.

Geldiğimiz süreçte milletimizin bize verdiği emanetin sorumluluğu ve bilinciyle çalışıyoruz. Tüm gücümüzle Türkiye’nin hak ettiği yerlere ulaşması, refah ve huzur içinde büyümesi için emek harcıyoruz. Bunun bilincinde olan AK Parti iktidarımız bütçeden en büyük payı eğitime ayırarak çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi, kaliteli ve modern eğitim alması için 2002 yılından günümüze kadar her alanda olduğu gibi eğitim alanında da birçok ilke imza atmış, birçok düzenlemeyi hayata geçirmiştir.

Bu kapsamda derslik sayıları, öğretmen sayıları önemli ölçüde artırılmış, eğitim sistemimiz yeni şartlara ve gelişmelere göre güncellenmiş, ülkemizin eğitim alanında ihtiyaçlarını karşılayacak tarihi reformlar hayata geçirilmiştir.

2003-2013 yılları arasında Konya’daki öğrencilerimize 81,3 Milyon TL maliyetle 47,3 milyon adet ders kitabını ücretsiz olarak dağıttık. FATİH Projesi kapsamında Konya'daki okullara; 2.429 Akıllı Tahta, 110 Çok Fonksiyonlu Yazıcı, 110 Doküman Kamera, 719 Tablet Bilgisayar gönderdik. Konya’da görev yapan öğretmen sayısını son on yılda 16.543’ten 24.614 a çıkardık. 2002 yılında 10 bin 828 olan derslik sayısı, 2013 yılında 17.397 yükseldi, Derslik başına düşen öğrenci sayısı da ilköğretimde 2002 yılında 35'ken, 2013 yılında 27'ye, genel öğretimde 32'den 25'e düştü. Konya'ya son 12 yılda 1 milyar Türk Lirası eğitim yatırımı yapıldı.

Eğitim ancak iyi yetişmiş nitelikli eğitimcilerle yürür, başarıya ulaşır. Bu kutlu ve zorlu mesleği icra eden eğitim camiasının her kademesinde görev yapan arkadaşlarımızın ne zor şartlarda bu hizmeti verdiklerini biliyor ve her zaman onların yanında olduğumuzu da belirtmek istiyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle , 2014 – 2015 eğitim-öğretim yılının sevgili öğrencilerimize, saygıdeğer öğretmenlerimize, kıymetli velilerimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyor, sağlıklı başarılı bir eğitim öğretim dönemi temenni ediyorum.dedi.